Η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να κάνει τη δουλειά της: 265 συλλήψεις και 5.038 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. μόνο χθες Τετάρτη σε δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας

FILE PHOTO: Αστυνομικοί παραταγμένοι δίπλα από τις υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε χθεσινές (Τετάρτη) επιχειρησιακές δράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας συνελήφθησαν 265 άτομα και βεβαιώθηκαν 5.038 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε Δυτική Αττική, Κορωπί, Πόρτο Ράφτη, Κορινθία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα 20-21/09/2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν -17.899- οχήματα και -23.820- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

  • 265- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
  • 1.009- προσαγωγές,
  • 5.038- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • 152- λοιπές παραβάσεις,
  • 135- ακινητοποιήσεις οχημάτων και
  • 2- κατασχέσεις οχημάτων

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν 386 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 64 άτομα, συνελήφθησαν 15 άτομα. Από αυτά, τα 6 για παρεμπόριο, 3 για ναρκωτικά, 1 για το νόμο περί αλλοδαπών και 1 για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις ΚΟΚ.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, της Φυλής και του Ζεφυρίου.

Αναλυτικά:

  • πραγματοποιήθηκαν 555 έλεγχοι ατόμων και 283 έλεγχοι οχημάτων,
  • προσήχθησαν 41 άτομα,
  • συνελήφθησαν 6 άτομα, από τα οποία τα 2 για κλοπή, 1 για ναρκωτικά και 1 για παραβάσεις ΚΟΚ, ενώ
  • βεβαιώθηκαν 108 παραβάσεις ΚΟΚ

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα:

  • σε Κορωπί και Πόρτο Ράφτη, όπου πραγματοποιήθηκαν 54 έλεγχοι ατόμων και 26 έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιωθήκαν 6 παραβάσεις ΚΟΚ και ακινητοποιήθηκε 1 όχημα,
  • σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια), όπου πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι ατόμων, 38 έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 4 άτομα και συνελήφθη 1 άτομο για παραβάσεις ΚΟΚ και
  • σε περιοχές της Αχαΐας, όπου ελέγχθηκαν 59 άτομα, συνελήφθησαν 2 άτομα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις ΚΟΚ.

Περαιτέρω, σε περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα), της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) και της Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν 63 έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, ελέγχθηκαν 291 άτομα, προσήχθησαν 3 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 3 για επισφαλή φόρτωση, 1 για στέρηση άδειας λειτουργίας και 1 για παράβαση ΚΟΚ.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • σε περιοχές της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, ελέγχθησαν 191 άτομα και 126 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις ΚΟΚ.
  • σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ελέγχθησαν 572 άτομα και 507 οχήματα, συνελήφθη 1 άτομο για παράβαση ΚΟΚ, βεβαιώθηκαν 142 παραβάσεις ΚΟΚ ενώ ακινητοποιήθηκαν 4 οχήματα.

Επιπλέον, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 44 άτομα .

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.

Ο κατάσκοπος της ΕΥΠ ήταν… ψήστης στη Θεσσαλονίκη: Εταζε θέσεις στην «Υπηρεσία» και πολυτελή ΙΧ, εξαπάτησε δέκα ανθρώπους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: