H κακοκαιρία σαρώνει και την Τουρκία: Τέσσερις νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι και μεγάλες καταστροφές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις [βίντεο]

Eικόνα από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Κωνσταντινούπολη. Photo screenshot via YouTube.




Τέσσερις νεκρούς, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και εκτεταμένες καταστροφές άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία στα δυτικά προάστια της Κωνσταντινούπολης και την επαρχία των Σαράντα Εκκλησιών (Κιρκλάρελι) της Ανατολικής Θράκης.

Η καταρρακτώδης βροχή άρχισε αργά το βράδυ χτες στα δυτικά προάστια της Κωνσταντινούπολης, κυρίως στις περιοχές Αρναβούτκιοϊ, Μπασάκσεχιρ και Τσεκμετζέ.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της δύο νεκρούς. Συνεργεία των δήμων και βαριά μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ώστε να δοθούν στην κυκλοφορία οι κλειστοί δρόμοι, ενώ κάτοικοι και επαγγελματίες προσπαθούν να καθαρίσουν τις περιουσίες τους από τις λάσπες.

Στο Μπασάκσεχιρ πλημμύρισε ο σταθμός του μετρό και το νοσοκομείο που είχε εγκαινιαστεί μόλις πριν από λίγους μήνες.

Νωρίτερα χτες, δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά και εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε τις Σαράντα Εκκλησιές, κυρίως την περιοχή Ιγνέαντα (αρχαία Θυνία) κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής ξεχείλισαν ρέματα, πλημμύρισαν σπίτια και σημειώθηκαν καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Πλημμύρες εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν χτες και στην επαρχία των Δαρδανελλίων, όπου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο κοντά στις τουρκικές ακτές απέναντι από τη βόρεια Λέσβο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Πυροβολισμοί στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ: Στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας ο ένας από τους δράστες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: