Γνώρισε τον «βασιλιά» Ελβις στα 14, τον λάτρεψε αλλά δεν άντεξε το χρυσό κλουβί: Η ζωή της Πρισίλα Πρίσλεϊ από την Σοφία Κόπολα [videos]

Priscilla Presley arrives for the screening of ‘Priscilla’ during the 80th annual Venice International Film Festival, in Venice, Italy, 04 September 2023. EPA/CLAUDIO ONORATI




Όλη της η ζωή μπροστά μας οι εικόνες τρέχουν, τη βλέπουμε ως ένα 14χρονο κορίτσι στο Βισμπάντεν στην αμερικανική βάση γοητευμένο από τον Έλβις Πρίσλεϊ που ήταν ήδη διάσημος το 1959 και υπηρετούσε εκεί στο στρατό.

Και μετά σταδιακά η μοναδική τους ιστορία. Ο Έλβις έγινε «βασιλιάς» με τους θαυμαστές έξω από την πύλη Graceland να τραβούν τα μαλλιά τους και εκείνη να φυλακίζεται σε ένα χρυσό κλουβί περιμένοντας να την αγγίξει. Ο γάμος το 1967 και εννέα μήνες μετά η γέννηση της Lisa, μετά η κρίση και η επιλογή να τον εγκαταλείψει μέσα ’72.

«Είναι δύσκολο να δεις μια ταινία για τον εαυτό σου, τη ζωή σου, τον έρωτά σου. Το τέλος της ταινίας όταν εκείνη φεύγει είναι αυτό που με συγκίνησε περισσότερο»:

Η Priscilla Presley, 78, δεν μπορεί να συγκρατηθεί, η συγκίνηση είναι πολύ δυνατή. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έπρεπε να αποχαιρετήσει την κόρη της Lisa Marie , πέθανε από εντερική απόφραξη.

Αποφάσισε να συνοδεύσει την «Priscilla» υποψήφιο φιλμ  για τον Χρυσό Λέοντα, της Σοφίας Κόπολα, που βασίζεται στα απομνημονεύματά της «Ο Έλβις και εγώ» που δημοσιεύτηκαν το 1985.

“Ήταν πολύ δύσκολο οι γονείς μου να καταλάβουν την ιστορία του Έλβις και εμένα, υπήρχε μεγάλη διαφορά ηλικίας, ήμουν στο πρώτο έτος του γυμνασίου και το ενδιαφέρον που ένιωθε για μένα δεν ήταν κατανοητό. Όμως ήμουν εκεί για να τον ακούσω, μου είπε τα πάντα, τους φόβους του, τις ελπίδες του, την απώλεια της μητέρας του που δεν ξεπέρασε ποτέ, τον παρηγόρησα παρόλο που ήμουν μόλις 14 χρονών. Δεν έκανα ποτέ σεξ μαζί του όπως θα μπορούσε να σκεφτεί ο κόσμος, ήταν ευγενικός, σεβόταν την ηλικία μου, ήταν μια διαφορετική σχέση και όταν τελείωσε το στρατό -η χήρα του Πρίσλεϊ συνεχίζει να λέει – με πήρε τηλέφωνο από την Αμερική λέγοντάς μου συνεχώς τα πάντα, την απογοήτευσή του ως ηθοποιού που ήταν το όνειρό του, δεν ξέρω γιατί με εμπιστεύτηκε τόσο πολύ, ίσως επειδή ήμουν πολύ συγκρατημένη, δεν εμπιστευόμουν τους συμμαθητές μου και αυτή η σχέση βασίστηκε σε αυτή τη συνενοχή και εμπιστευτικότητα και έτσι συνεχίστηκε. Και όταν έφυγα, 5 χρόνια μετά τον γάμο, δεν ήταν επειδή δεν τον αγαπούσα. Ο Έλβις ήταν ο έρωτας της ζωής μου, αλλά δεν μπορούσα πια να μοιραστώ τον τρόπο ζωής του. Ο δικός μας ήταν ένας αιώνιος δεσμός και φρόντισα να δει την κόρη μας Λίζα και την είδε», καταλήγει μέσα σε δάκρυα.

Ένα χρόνο μετά τον Έλβις του Μπαζ Λούρμαν στις Κάννες με τον Όστιν Μπάτλερ και τον μάνατζερ-συνταγματάρχη Τομ Χανκς, ο Έλβις ξανά στον κινηματογράφο (σύντομα με το Vision Distribution) αλλά τον είδαν στην «Πρισίλα» στην ομώνυμη ταινία της Κόπολα που υποδύθηκαν δύο πολύ νέοι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν «για φρεσκάδα. και ευαισθησία», λέει ο σκηνοθέτης, περισσότερο παρά από ομοιότητα: η Αμερικανίδα Cailee Spaeny και ο Αυστραλός Jacob Elordi, στους οποίους έχει δοθεί το πράσινο φως από την απεργία Sag-Aftra ως ανεξάρτητη παραγωγή.

Οι Apartment Pictures (ομάδα Fremantle) με τους American Zoetrope του Coppola είναι οι παραγωγοί της «Priscilla», οι οποίοι, ανατρέχοντας στην ιστορία του ζευγαριού, σκηνοθετούν εκείνα τα χρόνια, αυτά τα φορέματα (υπάρχουν Chanel και Valentino) με ένα soundtrack που απέχει από τη  rock ‘n roll του The Pelvis για να ταλαντευτεί μεταξύ του Frankie Avalon «Venus» και της Dolly Parton’s I will always love you, και στη συνέχεια ανακατασκευάζει το Graceland και εν μέρει το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες, αφήνοντας έξω όλη τη δημόσια πτυχή του Έλβις για να επικεντρωθεί στη σχέση μεταξύ των δύο που είδε εκείνη.

“Μια ενηλικίωση, μια ιστορία εξέλιξης- εξηγεί η Coppola – για να πω πώς διαμορφώνεται μια προσωπικότητα, πώς γίνεται κανείς αυτός που είναι, πώς χτίζεται μια ισχυρή ταυτότητα. Σκέφτομαι επίσης τον ρόλο της γυναίκας σε εκείνη την εποχή, τα γνωστά κλισέ, σε αυτό που περίμενε η κοινωνία να κάνουν. Αλλά δεν είναι μια φεμινιστική ιστορία – συνεχίζει – αλλά η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που γίνεται γυναίκα, μιας γοητείας και μιας ιστορίας αγάπης που ωστόσο αποδομείται, ακόμη και με ψυχικές κακοποιήσεις».

Πώς ήταν να παίζεις έναν θρύλο σαν τον Έλβις; «Προσπάθησα να μην το σκεφτώ, αλλά απλώς ακολούθησα την κύρια πηγή, που είναι το βιβλίο και το σενάριο, – λέει ο Elvis-Jacob Elordi, ένα αστέρι της Euphoria – από τη δύναμη αυτού του δεσμού που ξέρεις ότι θα τους κρατήσει μαζί για πάντα. “. Η Cailee Spaeny είναι μια ντροπαλή πρωταγωνίστρια που αναστενάζει, «Είχα την υποστήριξη της Priscilla και έτσι ξεκίνησα».

Mε πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα

Breaking Bad: Ξανάσμιξαν ο κ.Γουάιτ, ο Τζέσι και ο Σολ… σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ηθοποιών του Χόλιγουντ [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: