Oι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων: Όμιλοι… Champions League για ΑΕΚ και Ολυμπιακό, πιο «τυχεροί» Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ [video]

Στιγμιότυπο από την κλήρωση της UEFA μέσω youtube




Ολοκληρώθηκε στις 2:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μονακό η κλήρωση των ομίλων του Europa League,ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και η κλήρωση του Conference League στο οποίο συμμετέχει ο ΠΑΟΚ

Η κληρωτίδα επεφύλασσε τα εξής για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες:

Ολυμπιακός

Στον πρώτο όμιλο του Europa League «έπεσε» ο Ολυμπιακός, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/9) στο Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο του γκρουπ την -κάτοχο του Europa Conference League- Γουέστ Χαμ (Αγγλία), τη Φράιμπουργκ (Γερμανία), την οποία αντιμετώπισε και πέρυσι στην ίδια φάση, καθώς και την Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία). Οι αγώνες της φάσης των ομίλων αρχίζουν στις 21 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε την κλήρωση του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Europa League, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, από το Μονακό. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά μίλησε για… μοναξιά των «ερυθρόλευκων» στο παρελθόν, ενώ τόνισε πως θα ήταν ακόμη καλύτερα αν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είχαν προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Γουέστ Χαμ, τη Φράιμπουργκ και την Μπάτσκα Τόπολα. Επιπρόσθετα, ευχήθηκε να πάνε καλά όλες οι ελληνικές ομάδες για να δείξουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να προοδεύσει και να κάνει άλμα.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην COSMOTE TV, είπε:

Για την κλήρωση: «Πολύ δύσκολη κλήρωση. Παίζουμε με δύο ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Το περιμέναμε, μέχρι σήμερα οι κληρώσεις μας τις περισσότερες φορές είναι δύσκολες. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Βλέπουμε κάτι καλύτερο φέτος και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αν η ομάδα στηθεί ακόμα καλύτερα, γιατί έχει νέους παίκτες που χρειάζονται προσαρμογή, θα τα πάμε καλύτερα και είμαστε αισιόδοξοι».

Για το πώς αντιμετωπίζουν την Ελλάδα οι συνάδελφοί του μετά την πρόκριση τεσσάρων ελληνικών ομάδων σε ομίλους: «Καιρός ήταν. Αισθανόμασταν μια μοναξιά να είμαστε μόνοι μας και να εκπροσωπούμε τη χώρα. Είμαι χαρούμενος που βλέπω τέσσερις ομάδες σε ομίλους στην Ευρώπη. Ακόμα καλύτερα αν είχαν πάει οι ομάδες μας στο Champions League. Όταν βλέπουμε τους αντιπάλους να προοδεύουν, προοδεύουμε και εμείς. Έχει έρθει η ώρα οι ελληνικές ομάδες να μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν και στην Ευρώπη. Εύχομαι οι ελληνικές ομάδες να περάσουν και να αποδείξουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει μεγάλη πρόοδο”.

Για το τι περιμένει από τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα η περσινή μας πορεία δεν ήταν καλή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που βοήθησαν σε αυτό. Θεωρούμε ότι φέτος θα πάμε καλύτερα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες, στον προπονητικό και το τεχνικό τιμ. Είμαστε όλοι πάνω από την ομάδα. Είμαι αισιόδοξος».

Α.Ε.Κ

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ στο Europa League, μετά την κλήρωση των ομίλων που έγινε σήμερα στο Μονακό. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας «έπεσε» στον 2ο όμιλο, με αντιπάλους δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τον Αγιαξ και τη Μαρσέιγ, και μία εκπρόσωπο του καλύτερου πρωταθλήματος της Ευρώπης, της Premier League, την Μπράιτον.

Παρά την δύσκολη κλήρωση, ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ράντεκ Κουχάρσκι, εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας. Μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV ο Κουχάρσκι δήλωσε:

«Σήμερα είμαστε στην κλήρωση του Europa League, αλλά ο Άγιαξ και η Μαρσέιγ πέρυσι αγωνίζονταν στο Champions League. Είναι δύσκολη η κλήρωση, αλλά πρέπει να το διαχειριστεί η ΑΕΚ. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Είναι δύσκολος ο όμιλος, αλλά εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το τι πιθανότητες δίνει στην ΑΕΚ είπε: «Είναι δύσκολο το γκρουπ και δύσκολα μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδες, στους παίκτες, τους φίλους μας και θα παλέψουμε για τη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο».

Παναθηναϊκός

Δύο εκπροσώπους από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα βρει στο δρόμο του ο Παναθηναϊκός στο Europa League, μετά την κλήρωση της φάσης των ομίλων, που έγινε σήμερα στο Μονακό. Οι «πράσινοι» κληρώθηκαν στον 6ο όμιλο, μαζί με την ισπανική Βιγιαρεάλ και τη γαλλική Ρεν, ενώ το γκρουπ συμπληρώνει η ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα.

Ως πρόκληση χαρακτήρισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον 6ο όμιλο του Europa League, μαζί με την ισπανική Βιγιαρεάλ και τη γαλλική Ρεν, ενώ το γκρουπ συμπληρώνει η ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα.

Αναλυτικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Ξέρουμε ότι είμαστε στο τελευταίο γκρουπ. Είναι δύσκολη κλήρωση όταν έχεις δύο ομάδες όπως η Ρεν τρίτη-τέταρτη στο γαλλικό, Βιγιαρεάλ στο ισπανικό, η Μακάμπι είναι μόνιμη πρωταθλήτρια στο Ισραήλ. Είναι δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα κλήρωση. Και στα προκριματικά οι κληρώσεις ήταν τέτοιου επιπέδου. Δύσκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα και μεγάλη δοκιμασία.

Όταν μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία είναι λογικό ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα. Είναι μια πρόκληση. Όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Μια διαφορετική διαδικασία σε σχέση με τα προκριματικά. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και κάθε βαθμός είναι σημαντικός.

Δεν την έχουμε κάνει αυτή την διαδικασία και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι καλές προκλήσεις, μεγάλες προκλήσεις, έχοντας τις εμπειρίες από το καλοκαίρι, από την Μαρσέιγ και την Μπράγκα. Είναι μια συνέχεια. Μία μεγάλη πρόκληση μαζί με τους φιλάθλους να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό.

Πρέπει να δούμε τον όμιλο συνολικά. Ο στόχος μας είναι σαν ομάδα, γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους, να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Η πορεία μας το καλοκαίρι έδειξε. Ο δρόμος των μη πρωταθλητών είναι πάντα πιο δύσκολος και δείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ υψηλό επίπεδο και ένα στοίχημα για εμάς».

  • Οι αγώνες της φάσης των ομίλων αρχίζουν στις 21 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Champions League. Οι τρίτοι των ομίλων του Europa League συνεχίζουν στα πλέι-οφ του Europa Conference League.

ΠΑΟΚ – Conference League 

Εφικτή δείχνει για τον ΠΑΟΚ η πρόκριση στα νοκ-άουτ του Europa Conference League, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στο Μονακό.

Ο «Δικέφαλος του βορρά» κληρώθηκε στον 7ο όμιλο, με επικεφαλής την γερμανική Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (νικήτρια του Europa League την περίοδο 2021-22), αλλά η Ελσίνκι από τη Φινλανδία και η Αμπερντίν από τη Σκωτία μοιάζουν αντίπαλοι «στα μέτρα» του.

  • Οι αγώνες της φάσης των ομίλων του Conference αρχίζουν στις 21 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Europa League – H κλήρωση των ελληνικών ομάδων: Οι αντίπαλοι για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: