Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Οι επαφές Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη και η ακρίβεια στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι επαφές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων και στα καύσιμα είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μας κτυπά τσουνάμι και ουδείς συγκινείται» και γράφει ότι είναι βαριές οι επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ ότι ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Ερντογάν συγκατάνευση για τριμερή και απεσταλμένο. Επίσης αναφέρεται σε αντεγκλήσεις Γενικού Ελεγκτή και Γενικού Εισαγγελέα για το κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας.

«Πώς πληρωνόταν ο αποσπασμένος από το ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης;» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται στις αποσπάσεις σε θέσεις αξιωματούχων από τον νυν ΠτΔ Νίκο Χριστοδουλίδη όταν ήταν αποσπασμένος στο Προεδρικό επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη, , στον Γιαννάκη Γιαννάκη που υπηρετούσε με απόσπαση ως Επίτροπος Εθελοντισμού, στον Αντρέα Ιωσήφ και την αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπο Δόξα Κωμοδρόμου.

Αναφέρει σε άλλο θέμα πως ο ΓΓ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες συναντά τους δύο ηγέτες και αποφασίζει για διορισμό απεσταλμένου. Ο «Π» γράφει, επίσης, σε άλλο θέμα ότι κυβέρνηση και Chevron επιμένουν στις θέσεις τους για το «Αφροδίτη».

«Μετέωρο βήμα στη Νέα Υόρκη» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα ο «Φιλελεύθερος» και γράφει πως η δύσκολη πορεία του Κυπριακού τίθεται στη συνάντηση του ΓΓ των ΗΕ με τον ΠτΔ και πως ο διορισμός απεσταλμένου σκοντάφτει στην τουρκική άρνηση.

Αλλού γράφει πως δέκα χρόνια περιμένουν τοπικά σχέδια στην ελεύθερη Αμμόχωστο και ότι το θέμα αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. Ο «Φ» γράφει ακόμη σε άλλο θέμα ότι στη Λευκωσία μετακομίζουν υποχρεωτικά οι εκτός ΓεΣΥ ιατροί της πολυκλινικής Υγεία, ενώ άλλοι 45 έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις με ΟΑΥ.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Κύριος στόχος να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί Ερντογάν-Τατάρ» και γράφει πως ήταν χωρίς κομβικής σημασίας οι αναφορές του Προέδρου στην ομιλία του στη ΓΣ των ΗΕ. Αλλού αν

αφέρει ότι η ΓΓ της ΠΕΟ ζητά μέτρα για την ακρίβεια και θεωρεί ότι με παυσίπονα δεν επιλύεται το ζήτημα. Η «Χ» σε άλλο θέμα αναφέρεται στις ανακοινώσεις ΑΗΚ για τρύπα στα ταμεία 107 εκ. ευρώ εξαιτίας διατιμήσεων, προαναγγέλλοντας περικοπές από αναπτυξιακά έργα.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Διαφαίνεται απεργία από εργαζομένους στα νοσοκομεία εξαιτίας μισθών» και αναφέρει ότι εργατικές διαφορές απειλούν με κλείσιμο τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή για τις τροποποιήσεις οχημάτων και την ηχορύπανση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Αντίσταση στη μονόπλευρη λιτότητα!» και αναφέρεται σε μέτωπο συνδικάτων και καταναλωτών για την ακρίβεια. Αναφέρει αλλού ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου αναφέρεται σε δύο άκρα και ότι πρόκειται για παραπλανητική ορολογία με σκοπό «ξέπλυμα της φασιστικής άκρας δεξιάς».

Η «Γ» αναφέρεται και στις συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις για τις υπερωρίες της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου και γράφει για «ένοχη σιωπή» από τον ΠτΔ και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Το εβδομαδιαίο «Κυπριακό Ποντίκι» έχει τίτλο «Μηνύματα Χριστοδουλίδη Vs Μηνύματα Ερντογάν» και αναφέρεται στο κύριό του θέμα στην ομιλία του ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και σε αυτήν του Τούρκου Προέδρου, που ήταν προκλητική. Αναφέρεται επίσης σε στατιστικά για τις ψυχικές νόσους στην ΕΕ.

Αλλού γράφει για τις εξαγωγές χαλουμιού που αποτελούσαν το 20% της αξίας εξαγωγών κυπριακών προϊόντων το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ- Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Στοχοποίηση και τοξικό κλίμα καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: