Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Οι αυξήσεις στα καύσιμα και οι λίστες αναμονής για γιατρούς στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι αντεγκλήσεις για τις υπερωρίες της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου και η συζήτηση στη Βουλή, οι αυξήσεις στα καύσιμα και το θέμα με τα παραπεμπτικά ιατρών και τις λίστες αναμονής είναι τα βασικά ζητήματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ο εμπαιγμός στις Δόξες του» και γράφει ότι την ώρα που απέσυραν το αίτημα για υπερωρίες της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, τις έδιναν από την πίσω πόρτα και ότι υπερωρίες εγκρίθηκαν και για τη βοηθό της πρώτης Κυρίας.

Αλλού αναφέρει ότι πήρε αναβολή η άφιξη του πλοίου «Προμηθέας» λόγω τεχνικών ζητημάτων στην δεύτερη δοκιμή. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι αυξήθηκαν κατά 141% οι αγορές από τα κατεχόμενα με τα ψάρια και τα λυόμενα σπίτια να είναι οι δημοφιλέστερες αγορές.

«Νέες αυξήσεις στα καύσιμα βάζουν φωτιά στην τσέπη μας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως οι τιμές αναμένεται να αυξάνονται 4-5 σεντ ανά βδομάδα. Αλλού προβάλλει τις υπερωρίες που δόθηκαν για την αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο και γράφει ότι είναι εκτεθειμένο το Προεδρικό.

Ο «Π» γράφει σε άλλο θέμα ότι είναι σε δύο στρατόπεδα το ΡΙΚ με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με συγκεκριμένη υπάλληλο και ότι χθες ο Διευθυντής Ειδήσεων διατύπωσε στη Βουλή την πρόθεση να παραιτηθεί.

Ο «Φιλελεύθερος» έχει τίτλο στο κύριό του θέμα «Βάζουν χρώματα στα παραπεμπτικά» και αναφέρει ότι πήρε στα χέρια της τις λίστες αναμονής η υπουργός Υγείας και σήμανε συναγερμός για μείωση του χρόνου αναμονής για ειδικούς ιατρούς.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συστράτευση των συντεχνιών και των καταναλωτών για την ακρίβεια. Επίσης προβάλλει τις επαφές Γκουτέρες στο περιθώριο της ΓΣ των ΗΕ για το Κυπριακό.

«Υπερωρίες για παρελάσεις, κηδείες, δεξιώσεις πλήρωνε το Προεδρικό» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας πως στο Προεδρικό χρησιμοποιούσαν το κονδύλι για έκτακτες ανάγκες και ότι δεν υπήρχαν εγκεκριμένα κονδύλια για υπερωριακή αποζημίωση.

Αλλού αναφέρει ότι είναι προς πώληση 1.620 μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια από τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε στοιχεία για αύξηση των τιμών πριν μηδενιστεί ο ΦΠΑ.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Απορρίφθηκε η υπερωριακή πληρωμή για κυβερνητική εκπρόσωπο» και αναφέρει πως η Κυβέρνηση θα αποσύρει το αίτημα για να καταβάλει το Πανεπιστήμιο Κύπρου υπερωριακή αποζημίωση στην Δόξα Κωμοδρόμου.

Αλλού γράφει για τις δηλώσεις του ΠτΔ για το ραντεβού του ΓΓ των ΗΕ με τον Ερντογάν και πόσο κρίσιμο είναι για το Κυπριακό. Επίσης προβάλλει την απεργία των διαιτητών με αφορμή πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Πολιτικές συζητήσεις και όχι debate λέει η ΕΡΤ: Ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: