Ένας χρόνος από τον θάνατο της Ελισάβετ: Με μια άγνωστη εικόνα της κι ένα μήνυμα τίμησε τη μνήμη της ο Κάρολος [photos]

Λεπτομέρεια από το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κάρολος. photo via Twitter@RoyalFamily




Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ηχογράφησε ένα μήνυμα και δημοσιοποίησε μια αγαπημένη προσωπογραφία της Ελισάβετ Β’ για να τιμήσει την πρώτη επέτειο από το θάνατο της μητέρας του.

Ο Κάρολος αναφέρθηκε στην «αφοσιωμένη υπηρεσία της βασίλισσας και όλα όσα σήμαινε για τόσους πολλούς» ανθρώπους.

Ο Βασιλιάς παρέστη σε επιμνημόσυνη δέηση  στο Μπάλμοραλ  μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφτηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ – τον τελευταίο τόπο ανάπαυσης της βασίλισσας.

 

Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας τίμησαν τη μνήμη της Ελισάβετ με μια μικρή ιδιωτική λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Ντέιβιντ.

Η Ελισάβετ II πέθανε σε ηλικία 96 ετών στο Κάστρο Μπάλμοραλ στη Σκωτία στις 8 Σεπτεμβρίου πέρυσι.

Η φωτογραφία που επέλεξε ο Βασιλιάς είναι ένα επίσημο πορτρέτο της Ελισάβετ του 1968, με την βασίλισσα σε ηλικία 42 ετών. Η βασίλισσα φορά  Τιάρα φτιαγμένη από 15 πλεγμένους κύκλους από διαμάντια.

Στο σύντομο αφιέρωμα του, ο Βασιλιάς ευχαρίστησε το έθνος για την «αγάπη και την υποστήριξη» που έδειξε σε αυτόν και στη βασίλισσα Καμίλα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του ως μονάρχης.

«Στον εορτασμό της πρώτης επετείου από το θάνατο της αείμνηστης Μεγαλειότητος και της διαδοχής  μου, θυμόμαστε με μεγάλη στοργή τη μακρόχρονη ζωή της, την αφοσιωμένη υπηρεσία της και όλα όσα σήμαινε για τόσους πολλούς από εμάς», είπε ο Βασιλιάς.

«Είμαι βαθιά ευγνώμων, επίσης, για την αγάπη και την υποστήριξη που δείξαμε στη σύζυγό μου και σε μένα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, καθώς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας υπηρετήσουμε όλους».

Το γραπτό του μήνυμα, που συνοδεύει την ηχογράφηση, φέρει την υπογραφή Charles R.

Η επίσημη έγχρωμη φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Cecil Beaton στις 16 Οκτωβρίου 1968 και δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Με πληροφορίες από BBC

 

Η κακοκαιρία «έστειλε» τον Πιρς Μπρόσναν στη Λέσβο: Στο Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους ο σταρ του Χόλιγουντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: