Διακομματική υποστήριξη Γερμανών στελεχών στην ΕΕ έναντι των καταστροφών στην Ελλάδα: Ζητούν να «ανοίξει» το Ταμείο Αλληλεγγύης

FILE PHOTO: Tα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, 09 Αυγούστου 2021. EPA. OLIVIER HOSLET




Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Καταρίνα Μπάρλεϊ (SPD) ζήτησε βοήθεια από την ΕΕ για τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης που επλήγησαν από τις σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες.

Η Γερμανίδα πολιτικός μιλώντας στο «Δίκτυο Συντάξεων Γερμανίας» (RND) ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ταμείο αλληλεγγύης της ΕΕ για τις σημερινές, όπως για τις προηγούμενες φυσικές καταστροφές.

Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένα καιρικά φαινόμενα. «Η κλιματική κρίση καθιστά απολύτως σαφές ότι απαιτείται επειγόντως δράση. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι ακόμη πιο έντονα με την αύξηση της θερμοκρασίας. Είναι καιρός να προσεγγίσουμε αποφασιστικά τους κλιματικούς μας στόχους» είπε η Μπάρλεϊ, καλώντας την Ευρώπη να προχωρήσει με «ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU), ζήτησε μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση για την ευρωπαϊκή πολιτική προστασία. Η αλλαγή των καιρικών προτύπων είναι πρόκληση για όλες τις χώρες να επενδύσουν περισσότερο στην προσαρμογή του κλίματος και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της ομάδας ευρωβουλευτών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Ντάνιελ Κάσπαρι (CDU), εκτίμησε ότι θα υπάρξει μεγάλη προθυμία της Ευρώπης να βοηθήσει. «Σε κρίσεις, η ΕΕ μπορεί να δείξει ότι στέκεται ο ένας στο πλευρό του άλλου», είπε στο δίκτυο «RND». Απαιτείται γρήγορη υλική και οικονομική βοήθεια και στη συνέχεια κονδύλια για την ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών. «Έχω εμπιστοσύνη στην Επιτροπή της ΕΕ ότι θα λάβουν γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα», είπε ο Κάσπαρι.

Κελέμης: Θα απαιτηθούν δισεκατομμύρια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Γερμανοελληνικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα, Αθανάσιος Κελέμης, σημείωσε χθες στο γερμανικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk» ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμη που πρέπει να λύσει το ελληνικό κράτος. «Με τις απανωτές κρίσεις των τελευταίων ετών, έχουν επενδυθεί λίγα χρήματα σε υποδομές και αντιμετώπιση καταστροφών», είπε ο Κελέμης, «τώρα, μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες, θα πρέπει να κινητοποιηθούν δισεκατομμύρια ευρώ».

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Η υπόσχεση Μητσοτάκη από την Καρδίτσα: Δεν υπάρχει ζήτημα πόρων – Θα τα βρούμε όλα όσα χρειάζονται – Το στοίχημα είναι να το κάνουμε γρήγορα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: