Δεν είδε τον Μίροσλαβ Γέντζια ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας: Ο απεσταλμένος του Γκουτέρες συζήτησε το Κυπριακό με τον Κιλίτς στην Άγκυρα

Ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μιροσλάβ Γέντζια συναντήθηκε με τον εεπικεφαλής Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας του Προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλιτς. Φωτογραφία από την Τουρκική Προεδρία




Τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο συζήτησε στην Άγκυρα ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μιροσλάβ Γέντζια σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Ο απεσταλμένος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες δεν συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, αλλά με τον επικεφαλής Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας του Προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλιτς.

Αναφέρει ότι «τονίστηκε ότι πρέπει να προστατευθούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και να τερματιστεί η (δήθεν) άδικη στάση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλιτς συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, Μιροσλάβ Γέντζια.

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, οι εξελίξεις στην Κύπρο και οι εργασίες σχετικά με τον διάδρομο σιτηρών. Τονίστηκε ότι, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, πρέπει να προστατευθούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και να τερματιστεί η άδικη στάση στο θέμα αυτό», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι «επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις εργασίες σχετικά με τον διάδρομο σιτηρών και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Τουρκία για τις προσπάθειές της».

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Στόχος του Εθνικού Συμβουλίου «η αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών για την Πύλα»: Τονίστηκε επίσης ότι η βία δεν επιλύει το πρόβλημα του Μεταναστευτικού στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: