Μπαράζ μηνυμάτων 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Καρδίτσα, Πελοπόννησο, Ιόνια νησιά, Στερεά, Εύβοια: Από λάθος και στην Αττική

FILE PHOTO: Πλημμυρισμένος δρόμος στην Αθήνα το δεύτερο βράδυ της κακοκαιρίας DANIEL, την Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2023.ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Μέσα σε λίγη ώρα σήμερα το απόγευμα εστάλησαν προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Αττικής. Ωστόσο, η αποστολή μηνύματος στους κατοίκους της Αττικής έγινε γνωστό αργότερα ότι έγινε κατά λάθος.

Πιο συγκεκριμένα, προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα στις 15:47 οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη λίγη ώρα αργότερα σε κατοίκους περιοχών της Πελοποννήσου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα, τις βραδινές ώρες. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες της 26/09/2023 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Λίγο αργότερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα, τις βραδινές ώρες.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Μαγνησίας, βόρειας Εύβοιας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους.

Σημειώνεται ότι το μήνυμα έλαβαν αρκετοί κάτοικοι περιοχών της Αττικής ωστόσο δεν αφορά την περιοχή.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη γύρω στις 17:00 σε κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας προειδοποιώντας τους ότι θα υπάρχουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, όπως και οδηγίες αυτοπροστασίας.

 

Εως και την Πέμπτη η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών:Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο-Επικαιροποιημένο δελτίο ΕΜΥ

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: