Αυξημένα τα ποσοστά νοσηλείας στην Αγγλία από την παραλλαγή Pirola του covid, τα υψηλότερα από τον Απρίλιο: Ενισχυτικά εμβόλια για τους 65 και άνω

FILE PHOTO: Υγειονομικός υπάλληλος προετοιμάζει δόση εμβολίου. EPA.FEHIM DEMIR




Ενισχυτικά εμβόλια κατά του κορονοΐου θα ξεκινήσουν να κάνουν οι πολίτες άνω των 65 ετών εν μέσω αυξανόμενων εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω της νέας παραλλαγής Pirola που έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Το Pirola είναι μια νέα μετάλλαξη του στελέχους Όμικρον (Οmicron) που έχει ανησυχήσει τους ειδικούς με αυξανόμενα κρούσματα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 37 κρούσματα στην Αγγλία, ενώ η Σκωτία έχει καταγράψει 5 κρούσματα.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) έδειξαν ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 ήταν 4,6% ανά 100.000 άτομα την εβδομάδα έως τις 10 Σεπτεμβρίου, από 3,7% ανά 100.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το υψηλότερο από την εβδομάδα που έληξε στις 30 Απριλίου. Οι εισαγωγές στην εντατική θεραπεία παραμένουν επίσης χαμηλές, αλλά οι συνολικοί αριθμοί νοσηλείας Covid έχουν σαφή ανοδική τάση τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι ευάλωτες ομάδες, ιδιαίτερα τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των νοσηλειών που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

H παιδική παχυσαρκία μπορεί να αντιμετωπιστεί: «Κλειδί» η έγκαιρη μείωση βάρους στις μικρότερες ηλκικίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: