Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 8 ώρες… τσιγάρο δρόμος: Η εθνική ίσως μισανοίξει ακόμη και σήμερα, ο σιδηρόδρομος αργεί πολύ ακόμη

File Photo Κλειστή η ΠΑΘΕ από το ύψος του Συκουρίου προς τα Τέμπη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, Λάρισα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Αγώνας δρόμου καταβάλλεται προκειμένου να ανοίξει το συντομότερο η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, η οποία μετά τα Τέμπη παραμένει αποκλεισμένη εδώ και 6 ημέρες λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που σάρωσαν την χώρα από την κακοκαιρία Daniel.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκτίμησε ότι το εν λόγω τμήμα του οδικού άξονα θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, και την Κυριακή αντίστροφα, με μία λωρίδα καθόδου.

«Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να έχει περιοριστεί στα 450 μέτρα. Αυτή τη στιγμή σε ένα ύψος περίπου 35 εκατοστών ήταν 3 χιλιόμετρα το πρόβλημα. Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε πως  «υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες σε αυτό που λέγονται διόδια σε κάποιους συγκεκριμένους οδικούς άξονες».

Επίσης εκτίμησε ότι το κόστος στο σιδηροδρομικό δίκτυο ενδέχεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριέλαβε στο κόστος των καταστροφών και όσες παρεμβάσεις έγιναν μετά το δυστύχημα των Τεμπών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει ο σιδηρόδρομος μετά από αρκετούς μήνες.

Σήμερα (Παρασκευή) το πρωί, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε: «Ίσως και εντός της ημέρας το άνοιγμα της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης» .

Ανοίγουν και άλλοι δρόμοι

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω υποχώρησης του όγκου των υδάτων, αίρεται η διακοπή κυκλοφορίας στις παρακάτω οδούς της Λάρισας:

  • από Κυκλικό Κόμβο Αεροδρομίου έως τον Κυκλικό Κόμβο Αλκαζάρ,
  • από Κυκλικό Κόμβο Αλκαζάρ έως τον Κυκλικό Κόμβο Δ.Ε.Υ.Α.Λ.,
  • από τον Κυκλικό Κόμβο Δ.Ε.Υ.Α.Λ. έως τον Κυκλικό Κόμβο Τρικάλων (ύψος Καταστήματος LIDL),
  • από Κυκλικό Κόμβο Τρικάλων (ύψος Καταστήματος LIDL) έως τη συμβολή της Οδού Ιωαννίνων με την οδό Χατζημιχάλη,
  • από την Οδό Σωκράτους έως τη Π.Ε.Ο. Λάρισας-Θεσσαλονίκης,
  • Περιφερειακή οδό Τρικάλων, από τον Κυκλικό Κόμβο Τρικάλων (ύψος Καταστήματος LIDL) έως τον Κυκλικό Κόμβο γηπέδου AEL FC ARENA,
  • Εθνική Οδός Λάρισας-Κοζάνης, από τη χ.θ. 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (ύψος καταστήματος JUMBO),
  • στην οδό Σάκη Καραγιώργα, από Κυκλικό Κόμβο Αεροδρομίου, έως τη διασταύρωσή της με την Αγία Μαρίνα.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας-Κοζάνης, από τη χ.θ. 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τη διασταύρωση Γιάννουλης – Φαλάνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα έως 3,5 τόνους.

Eξαιρούνται τα εξής οχήματα:

  • Ι.Χ. Λεωφορεία και Δ.Χ. Λεωφορεία,
  • οχήματα οδικής βοήθειας,
  • οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Όλα τα οχήματα στο ανωτέρω τμήμα της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης θα κινούνται με όριο ταχύτητας έως 30 χλμ./ώρα.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα), από το ύψος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης έως και τη Γέφυρα Πηνειού, θα διεξάγεται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, αίρεται η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων:

  • στην Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα,
  • σε όλο το Οδικό Δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων, πλην των παρακάτω σημείων:
    i) Επαρχιακή οδός Φαρσάλων – Βόλου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα Φάρσαλα έως το Δ.Δ. Αγίου Χαραλάμπους.
    ii) Επαρχιακή οδός Φαρσάλων – Ναρθακίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Δ.Δ. Αχιλλείου έως το Δ.Δ. Διλόφου.
    iii) Επαρχιακή οδός Φαρσάλων – Σκοπιάς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Δ.Δ. Αγίου Αντωνίου έως το Δ.Δ. Σκοπιάς.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Η φύση δεν ξεχνά: Μέσα σε 2 μέρες η Κάρλα που αποξήραναν το 1962 έγινε ξανά λίμνη – Αν πλημμυρίσει θα είναι η… ταφόπλακα [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: