Αποδεκατίστηκαν οι «Σπαρτιάτες»: Με 7 βουλευτές πλέον η ΚΟ του κόμματος, ανακοινώθηκαν στη Βουλή τρεις διαγραφές και δύο ανεξαρτητοποιήσεις

FILE PHOTO: The head of the Spartiates party, Vasilis Stigas, is not being prosecuted. ANA – MPA/ALEXANDROS BELTES




Την επιστολή του πρόεδρου του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλη Στίγκα, με την οποία θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους Ι. Κόντη, Ι. Δημητροκάλη και Χ. Κατσιβαρδά, καθώς και τις επιστολές των, εκλεγέντων με το ίδιο κόμμα, Γ. Μανούσου και Κ. Φλώρου, με τις οποίες γνωστοποιούν στη Βουλή ότι ανεξαρτητοποιούνται, ανέγνωσε, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Γεωργαντάς.

Σημειώνεται ότι, μετά από αυτή την εξέλιξη, η κοινοβουλευτική ομάδα «Σπαρτιάτες», που εισήλθε στη Βουλή με 12 βουλευτές, αποτελείται τώρα από 7 βουλευτές, καταλαμβάνοντας πλέον την τελευταία θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης. (ΝΔ 158, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 47, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 9, ΚΟ Σπαρτιάτες 8, ανεξάρτητοι 5).

Θυμίζουμε ότι έχει διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από Άρειο Πάγο για τις καταγγελιες του κ. Στίγκα για τα όσα συμβαίνουν στους «Σπαρτιάτες».

Ο κ. Στίγκας έχει κληθεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλινη, να καταθέσει την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 10.00.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών του κόμματος που απουσιάζαν από τα έδρανα της Βουλής κατά την συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, εξαπέλυσε ενώ την διαγραφή 3 βουλευτών ανακοίνωσε λίγο αργότερα, μετά από έκκληση του προέδρου της βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα να απαντήσει εγγράφως εάν υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών που βρίσκονται υπό διάλυση είχε καταγγείλει ότι ορισμένοι από τους βουλευτές του κόμματός του, που είναι υποστηριζόμενοι από τον καταδικασθέντα με την Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

“Μπήκα στα “ρεκόρ Γκίνες”, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», είχε υποστηρίξει ο κ.Στίγκας, σημειώνοντας:

«Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πως θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δύο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου την ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Σε απάντησή τους έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών είχαν καταφερθεί εναντίον του κ. Στίγκα λέγοντας ότι «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Από τα «Μολών Λαβέ» και τον Λεωνίδα στην Greek Mafia και τον «Κορλεόνε»: Aύριο καταθέτει στον Αρειο Πάγο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: