Από βλάβη στο υδραυλικό σύστημα: Κατεπείγουσα προσγείωση ρωσικού Airbus με 167 επιβαίνοντες σε λιβάδι της Σιβηρίας [videos]

epa10855620 A handout picture provided by the West Siberian Transport Prosecutor’s Office press-service shows an Airbus A320 Ural Airlines plane on the field after an emergency landing due to critical engine failure and hydraulic failure, at a site in the Ubinsky district, Novosibirsk region, Russia, 12 September 2023. EPA/WEST SIBERIAN TRANSPORT PROSECUTOR’S OFFICE BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ένα αεροσκάφος Airbus A320 της ρωσικής εταιρείας Ouralskie Avialinii με 167 επιβαίνοντες που πραγματοποιούσε πτήση από το Σότσι με προορισμό την πόλη Ομσκ, πραγματοποίησε κατεπείγουσα προσγείωση σε λειβάδι στη Σιβηρία στην περιοχή του Νοβοροσίσκ εξαιτίας βλάβης στο υδραυλικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματίες.

 

  • Ο διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου απέδωσε την κατεπείγουσα προσγείωση που πραγματοποίησε το αεροσκάφος σε βλάβη του υδραυλικού συστήματος.

Η Ρωσία, η οποία είναι στόχος δυτικών κυρώσεων εξαιτίας της επίθεσής της στην Ουκρανία, αντιμετωπίζει προβλήματα συντήρησης και πρόσβασης σε ανταλλακτικά για τα Airbus και τα Boeing που εκμεταλλεύονται οι ρωσικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φόβοι για την αεροπορική ασφάλεια στη χώρα.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τους διασώστες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων εικονίζεται το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί σ’ ένα λιβάδι χωρίς να έχει ορατές σημαντικές ζημιές.

 

 

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: