Από το «καμάρι της Βρετανίας», σε «θέμα εθνικής ντροπής» το NHS: Ξεπερνά τις 24 ώρες η αναμονή στα νοσοκομεία της Αγγλίας

FILE PHOTO: Ασθενοφόρα του NHS έξω από νοσοκομείο στο Λονδίνο, Βρετανία, 01 Δεκεμβρίου 2022. EPA, ANDY RAIN




«Θέμα εθνικής ντροπής» οι εξωφρενικές ώρες αναμονής χιλιάδων ασθενών που ξεπέρασαν τις 24 ώρες σε τμήμα επειγόντων περιστατικών στην Αγγλία πέρυσι.

Τα στοιχεία από το Βασιλικό Κολλέγιο Επείγουσας Ιατρικής (RCEM) αποκάλυψαν ότι σχεδόν 400.000 ασθενείς περίμεναν ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο ή περισσότερο , σε τμήμα επειγόντων περιστατικών το 2022, μια εικόνα που θα μπορούσε να επαναληφθεί και φέτος.

Υπολογίζεται ότι 7,68 εκατομμύρια άνθρωποι περίμεναν να ξεκινήσουν θεραπεία στα τέλη Ιουλίου, από 7,57 εκατομμύρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με το NHS Αγγλίας πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Δρ Άντριαν Μπόιλ, πρόεδρος του Κολλεγίου, έχει προειδοποιήσει ότι οι ασθενείς επιβαρύνουν την υγεία τους ως αποτέλεσμα της μακράς αναμονής.

«Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν ότι από τη στιγμή που οι άνθρωποι περάσουν περισσότερες από περίπου έξι ώρες αναμονής και πρέπει να εισαχθούν στο νοσοκομείο, στην πραγματικότητα η θνησιμότητα αρχίζει να χειροτερεύει».

«Και αυτό συμβαίνει γιατί απλά δεν έχουμε αρκετά κρεβάτια στα νοσοκομεία.»

Πέρυσι υπήρξαν 25,3 εκατομμύρια επισκέψεις στα επείγοντα τμήματα των νοσοκομείων της Αγγλίας , μια αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Το σχέδιο ανάκαμψης του NHS θέτει ως στόχο τον Μάρτιο του 2024 το 76% των ασθενών, να μεταφερθούν σε νοσοκομείο ή να εξέλθουν εντός τεσσάρων ωρών, με περαιτέρω βελτιώσεις να αναμένονται τον επόμενο χρόνο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr 

Πρωτοφανές σκηνικό στη Βρετανία: Οι αστυνομικοί καταθέτουν τα όπλα τους μετά τη δίωξη εναντίον συναδέλφου τους, έτοιμος να βοηθήσει στην αστυνόμευση ο σταρτός

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: