Ανακοινώνεται η ψηφιακή αντιμονοπωλιακή πολιτική της Ε.Ε.: Κανόνες στην τάση των τεχνολογικών κολοσσών να πνίγουν τον ανταγωνισμό

File Photo: Θαυμαστές του Facebook ποζάρουν μπροστά σε μία πινακίδα του κολοσσού κοινωνικής δικτύωσης στο πάρκο Μένλο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. EPA, JOHN G. MABANGLO




Σήμερα Τετάρτη 6/9 αναμένεται ότι οι αρμόδιες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για τον ανταγωνισμό θα ανακοινώσουν λίστα υπηρεσιών τεχνολογικών κολοσσών, με στόχο κανόνες που θα αποτρέπουν τις ισχυρότερες εταιρείες να επιβιώνουν έναντι νέων αγορών. Οι νέοι κανόνες στις αντιανταγωνιστικές πρακτικές στην ψηφιακή οικονομία.

Στις ανωτέρω ενδέχεται να περιλαμβάνονται η Google της Alphabet, το App Store της Apple, η Amazon και το Facebook της Meta Platforms.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, η εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει μια σειρά νομικών μαχών μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών και της Silicon Valley.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές -DMA- που θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2024, θα επιβάλει ένα άκαμπτο καθεστώς από «πρέπει» και «δεν πρέπει» σε εταιρείες που προηγουμένως αγνοούσαν τις ρυθμιστικές αρχές, παρά τις πολλαπλές έρευνες και τα πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ως εκ τούτου, με τους νέους κανόνες θα είναι παράνομο για ορισμένες πλατφόρμες να ευνοούν τις δικές τους υπηρεσίες έναντι αυτών των αντιπάλων.

Δεν θα είναι επιτρεπτό να συνδυάζουν προσωπικά δεδομένα στις διάφορες υπηρεσίες τους, θα τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν δεδομένα που συλλέγουν από τρίτους εμπόρους για να ανταγωνίζονται εναντίον τους και θα πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές από αντίπαλες πλατφόρμες.

Σημειώνεται ότι οι νομικές διαμάχες μεταξύ τεχνολογικών κολοσσών και ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ έρχονται σε μια περίοδο συνεχούς ελέγχου αναφορικά με την υποτιθέμενη αντιανταγωνιστική συμπεριφορά τους.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Κάποτε η Μέρκελ έλεγε τους Έλληνες τεμπέληδες: Τώρα οι μισοί Γερμανοί δηλώνουν πως δεν αξίζει να δουλέψουν αφού «πέφτουν» παχυλά τα επιδόματα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: