Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια: Αντίξοες καιρικές συνθήκες [videos]

Eλικόπτερο, βατραχάνθρωποι, δυνάμεις του Λιμενικου και εθελοντές συμμετέχουν στις έρευνες για την ανεύρεση του πιλότου ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια. Screenshot via Glomex@Star




Παρά την συμμετοχή στις έρευνες ελικοπτέρου Super Puma, βατραχανθρώπων, δυνάμεων του Λιμενικού και εθελοντών, δεν έχει υπάρξει η ελάχιστη ένδειξη για την ανεύρεση του πιλότου του ελικοπτέρου Agusta Bell που κατέπεσε εν μέσω κακοκαιρίας στην περιοχή Αχλάδι της Εύβοιας.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου Agusta A109 φέρεται να  είναι ιδιαίτερα έμπειρος, καθώς έχει θητεύσει στην Πολεμική Αεροπορία και συγκεκριμένα στα ελικόπτερα Χιούι, όσο και στην πολιτική αεροπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε στον Βόλο για να παραλάβει μέλος εφοπλιστικής οικογένειας.

Τις έως τώρα άκαρπες έρευνες δυσχεραίνουν η θολή θάλασσα, τα ρεύματα και τα φερτά υλικά. Το σημείο που ερευνάται έχει βάθος γύρω στα 50 με 60 μέτρα, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

  •  Πρόκειται για πολιτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από το Μαντούδι και κατευθυνόταν προς τον Βόλο.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε την πορεία του, δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή. Η βροχή ήταν καταρρακτώδης και η ορατότητα περιορισμένη.




Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστα λεπτά μετά την απογείωση από το Μαντούδι ο χειριστής ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ και σήμανε συναγερμός στις αρχές.




Το χρονικό 

* Το Agusta Bell απογειώθηκε από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 το πρωί.
* Η ενημέρωση προς τις αρχές εναέριας κυκλοφορίας ήταν ότι κατευθύνεται στο Μαντούδι.
* Στις 09:00 προσγειώθηκε όντως στο χωριό της Β. Εύβοιας.
* Στις 10:13 ο χειριστής ενημέρωσε ότι απογειώνεται με προορισμό τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου κι από εκεί θα επέστρεφε τη βάση του στην Αττική.
Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή θα ήταν ακόμη ένα άτομο ως επιβάτης.

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες

«Το είδα που πήγαινε 50 μέτρα ψηλά και μετά έπεφτε 5-10 μέτρα» λέει κάτοικος. «Σιγά – σιγά έχανε ύψος και κάπου εδώ πέρα, έπεσε μέσα στη θάλασσα» δηλώνει άλλος. «Μια ανέβαινε μια κατέβαινε και ξαφνικά ακούστηκε ένα “μπαμ”» ήταν μια άλλη δήλωση. «Έχει πέσει μπροστά από το σπίτι μου» δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής,  δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «το κίτρινο ελικόπτερο πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς».

 




 

Με πληροφορίες από ertnews.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ/skai.gr

 

Βίντεο – ντοκουμέντο από την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασα της Βόρειας Εύβοιας: Σε εξέλιξη αεροναυαγοσωστική επιχείρηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: