Ξύπνησαν και τα Ηνωμένα Έθνη… Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ προειδοποιεί και ανησυχεί από τις παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στην Πύλα της Κύπρου

FILE PHOTO: Ανδρας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με σχέδια για μη εξουσιοδοτημένες οικοδομικές εργασίες από την τουρκοκυπριακή πλευρά εντός της νεκρής ζώνης, κοντά στην Πύλα.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Πέμπτη 17 Αυγούστου, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ προειδοποιεί κατά των εργασιών εντός της νεκρής ζώνης και καλεί το κατοχικό καθεστώς του Ερσίν Τατάρ να συνεχίσει τις προσπάθειες για μια «κοινά αποδεκτή πορεία» στην Πύλα, πριν από την έναρξη των εργασιών στην περιοχή.

«Η πρόληψη των εντάσεων και η διατήρηση του status quo σε όλη τη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ παραμένουν οι σημαντικότερες προτεραιότητές μας», σημειώνει η ειρηνευτική δύναμη.

«Η αποστολή συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση για να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας», αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.

Νέα προκλητική ενέργεια από το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων: Ανακοίνωσε την πρόθεση να κατασκευάσει δρόμο στη “νεκρή ζώνη” της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: