Βυθίστηκαν εκατοντάδες χωριά στο Πακιστάν από χιλιάδες κυβικά νερού που απελευθέρωση σε ποταμό η Ινδία: Εκτοπίστηκαν 100.000 άνθρωποι [videos]

Αρκετές εκατοντάδες χωριά στην Παντζάμπ, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας, βυθίστηκαν στο νερό μετά την υπερχείλιση του ποταμού Σουτλέζ (Ζάραδρος) και χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, κυρίως καλλιέργειες, καταστράφηκαν. Screenshot via YouTube@Al Jazeera English/




Περίπου 100.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα χωριά τους τα οποία πλημμύρισαν στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν, μετά την απόρριψη την Κυριακή από την Ινδία αρκετών χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού σε ποταμό που ρέει και στις δύο χώρες, γνωστοποίησαν σήμερα υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

  • Αρκετές εκατοντάδες χωριά στην Παντζάμπ, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας, βυθίστηκαν στο νερό μετά την υπερχείλιση του ποταμού Σουτλέζ (Ζάραδρος) και χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, κυρίως καλλιέργειες, καταστράφηκαν.

“Διασώσαμε 100.000 ανθρώπους και τους μεταφέραμε σε πιο ασφαλή μέρη”, δήλωσε σήμερα ο Φαρούκ Άχμαντ, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της Παντζάμπ.

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές της εποχής των μουσώνων οι οποίες προκάλεσαν πλημμύρες, η Ινδία απέρριψε την Κυριακή στον Σουτλέζ σχεδόν 85.000 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο από το πλεονάζον νερό στους ταμιευτήρες της, σύμφωνα με τον Μοχσίν Νάκβι, τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Παντζάμπ, προκαλώντας πλημμύρες στις περιοχές που ρέει ο ποταμός στην πακιστανική πλευρά.

  • Τα φράγματα για την προστασία των οικισμών δεν άντεξαν και εκατοντάδες χωριά δεν είναι προσβάσιμα πλέον από το οδικό δίκτυο.

Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στις πλημμυρισμένες ζώνες, όπου οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν πλοία για να μεταφέρουν σε ασφαλή μέρη άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ζώα εκτροφής.

“Υπάρχει υπερβολικό νερό εδώ. Τα παιδιά πεινάνε και δεν έχουν τίποτα να φάνε”, δήλωσε στο AFP η Σίντχρα Μπίμπι, μια κάτοικος χωριού που βρήκε καταφύγιο σε καταυλισμό στην Κάσουρ, πόλη στην Παντζάμπ.

“Καταστράφηκαν όλες οι καλλιέργειες. Δεν έχουμε ούτε σπίτι”, πρόσθεσε.

“Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν (οι χωρικοί), είναι αυτό με τα ζώα τους”, τα οποία αποτελούν συχνά την μοναδική πηγή εσόδων γι’αυτούς, εξήγησε στο AFP ο Μουχάμαντ Αμίν, εθελοντής σε καταυλισμό για τους απομακρυνθέντες.

  • Η αρχή διαχείρισης καταστροφών της επαρχίας προέβλεψε ότι οι πλημμύρες μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω τις προσεχείς μέρες, καθώς αναμένονται νέες βροχές σε αυτήν την περιοχή.

Τουλάχιστον 175 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Πακιστάν εξαιτίας των πλημμυρών, της κατάρρευσης κτιρίων, τις κατολισθήσεις κι άλλα περιστατικά που έχουν προκαλέσει οι βροχές από τα τέλη Ιουνίου.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται 16 που έχασαν τη ζωή τους μεταξύ της 9ης και της 22ας Αυγούστου στις πλημμύρες που προκλήθηκαν άμεσα από τις τακτικές απορρίψεις νερού από την Ινδία, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές.

Το Πακιστάν εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανακάμψει από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν σχεδόν το ένα τρίτο του εδάφους του το 2022, προκαλώντας τον θάνατο πάνω από 1.700 ανθρώπων και επιφέροντας συνέπειες στις ζωές πάνω από 33 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάσουρ, Pakistan

Ο Πούτιν προδόθηκε κι «έφαγε» και τον στρατηγό «Αρμαγεδδώνα» ή «χασάπη της Συρίας» – πρώην επικεφαλής της εισβολής στην Ουκρανία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: