Βαρβαρότητα στην Ινδία: Δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές να χαστουκίσουν μουσουλμάνο συμμαθητή τους [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο στο twitter Muslim Network TV




Eνα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές στην Ινδία:

Mία δασκάλα σχολείου υπέβαλε έναν επτάχρονο μουσουλμάνο μαθητή σε εξευτελιστική μεταχείριση μέσα σε μια τάξη, ζητώντας από τους συμμαθητές του να τον χαστουκίσουν και να τον εκδιώξουν λόγω της θρησκείας του

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, δείχνει την Trapta Tyagi, δασκάλα στο σχολείο της επαρχίας Uttar Pradesh, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Ινδίας, να ενθαρρύνει άλλους μαθητές να τον χαστουκίσουν πιο δυνατά.

«Έχω δηλώσει ότι όλα τα παιδιά μουσουλμάνων πρέπει να φύγουν», ακούγεται να λέει η Tyagi στο βίντεο.

Οι μουσουλμάνοι αποτελούν περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού των 235 εκατομμυρίων του Ούταρ Πραντές.

Οι γονείς του επτάχρονου, Mοχάμεντ Αλταμάς , είπαν στο Al Jazeera ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη σε δημόσιο σχολείο του χωριού Κουμπαπούρ..

«Χθες, ο γιος μου ήρθε σπίτι κλαίγοντας», είπε η Ρουμπίνα, η μητέρα του. «Ήταν τραυματισμένος. Δεν φέρεσαι έτσι στα παιδιά».

 

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, ο δάσκαλος «τους ζήτησε [τους συμμαθητές] να χαστουκίσουν τον γιο μου ένας ένα;».

«Η δασκάλα δικαιολόγησε τις πράξεις της λέγοντας ότι ο γιος μου δεν αποστήθιζε τα μαθήματά του.

«Ο γιος μου είναι καλός στις σπουδές του. Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί ο δάσκαλος του φέρθηκε έτσι. Φαίνεται ότι ο δάσκαλος είναι γεμάτος μίσος», πρόσθεσε ο 42χρονος.

Η αστυνομία στην Ινδία ζήτησε από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μην κοινοποιήσουν το βίντεο, με αποτέλεσμα διάφοροι χρήστες να το αφαιρέσουν από τους λογαριασμούς τους.

 

Ο πατέρας του παιδιού, αγρότης στο επάγγελμα, είπε ότι η κακομεταχείριση του γιου του ήταν αποτέλεσμα του «μίσους που διαδίδεται εναντίον των μουσουλμάνων στη χώρα», όπως φαίνεται και από τα σχόλια του δασκάλου που ακούγονται στο βίντεο.

Η Ρουμπίνα πρόσθεσε ότι ο δάσκαλος φέρεται να είχε τη συνήθεια να χαστουκίζει μαθητές από τους συμμαθητές τους. Πρόσθεσε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένας άλλος μαθητής από την οικογένειά τους υποβλήθηκε σε παρόμοια μεταχείριση, αφού δεν κατάφερε να απομνημονεύσει τα μαθήματά του.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Παραδοχή από τον Πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου: Περί τα 2.000 τα χαμένα αντικείμενα, μας έκλεβαν πολύ καιρό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: