Βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για τους 104 Κροάτες και Έλληνες δολοφόνους χούλιγκαν: Αρνούνται τα πάντα, αλληλοκατηγορούνται – Θα «μιλήσει» το DNA

FILE PHOTO Οι συλληφθέντες χούλιγκαν από τα επεισόδια με το θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή οδηγούνται από τη ΓΑΔΑ στον εισαγγελέα, Αθήνα, Τετάρτη ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι συλληφθέντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες, από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη από θανάσιμο τραυατισμό με μαχαίρι.

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Η μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ έγινε κατά ομάδες, με τρία λεωφορεία, ενώ στην Ευελπίδων έφθασαν και οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν χθες το βράδυ από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Οι ίδιοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για το Μπάρι της Ιταλίας. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές. Οι πέντε μεταξύ άλλων δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να αποσαφηνίζουν την διάρκεια αυτών και χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Στο μεταξύ, συνελήφθη και ο 19χρονος Κροάτης ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και εντοπίστηκε στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, αφού προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στα επεισόδια, ενω κατά τη διάρκεια τη νύχτας μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Συνολικά 104 είναι οι συλληφθέντες, βάσει της ανακοίνωσης της αστυνομίας. Από αυτούς, οι 100 που οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, οι 94 είναι Κροάτες και οι 6 Έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής των συλληφθέντων ακούστηκαν και κάποιες φωνές διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίες, ενδεχομένως από φιλάθλους της ΑΕΚ.




Αλληλοκατηγορίες ενόχων

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι Έλληνες συνεργοί τους που μεταφέρθηκαν σιδηροδέσμιοι στη ΓΑΔΑ μετά τη φονική επιδρομή, αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση έξω από την OPAP Arena.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη διάρκεια της κράτησής τους και στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, οι Έλληνες (που έχουν αφεθεί ελεύθεροι) κατηγόρησαν τους Κροάτες για τα δολοφονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, από την πλευρά τους, λένε το αντίστροφο.

Οι Κροάτες χούλιγκανς, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν ήρθαν στην Αθήνα για να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα τους και να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις καφετέριες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει μόνο κακουργηματικές κατηγορίες, με βασικότερη αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι πάντως γνωστό εάν στη δικογραφία θα περιλαμβάνεται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αναφορικά με την δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, καθώς ακόμη η ΕΛΑΣ περιμένει τα αποτελέσματα και τις ιστολογικές προκειμένου να μπορέσει να ταυτοποιήσει μόνη τους φυσικούς δράστες του εγκλήματος.

Από εκεί και πέρα, αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τους συλληφθέντες, αυτοί θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή σε άλλο κτίριο, στο κτίριο 9, προκειμένου να πάρουν προθεσμία ώστε να απολογηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ταυτοποίηση του δολοφόνου από το DNA

Την ίδια ώρα, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη, του στυγερού εγκλήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι ο δράστης είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, όμως αναμένονται και τα αποτελέσματα πληθώρας εργαστηριακών ελέγχων, προκειμένου να ταυτοποιηθεί. Μιλάμε για αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων, όπως το γενετικό υλικό, τα δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ την ίδια ώρα γίνεται συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας, βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όσο και από το διαδίκτυο, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την δολοφονική επίθεση αλλά και από το κομβόι των χούλιγκανς το οποίο διέσχισε τη μισή χώρα.




Εξάλλου, τα οχήματα τα οποία έχουν κατασχεθεί και με τα οποία έφθασαν στη χώρα μας οι Κροάτες, έχουν κατασχεθεί και εκεί γίνονται έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν ευρήματα τα οποία θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς να προχωρήσουν ακόμα περαιτέρω στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ομαδοποιήσει τους συλληφθέντες ανάλογα με τον ρόλο τον οποίο θεωρούν οι αστυνομικοί ότι είχαν στη δολοφονική επίθεση, αλλά και σε αυτή την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν των Κροατών χούλιγκανς.

Όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, οι Κροάτες είναι σκληροί και τηρούν σιγή ιχθύος, καθώς είναι η πολλοστή φορά για τους περισσότερους εξ αυτών που έχουν μπλεξίματα με τον νόμο.

Σκληροί και σεσημασμένοι οι Κροάτες

Οι χούλιγκαν αρνούνται οποιασδήποτε μορφής συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές. Όπως χαρακτηριστικά λένε στην ΕΛΑΣ «δεν “ψαρώνουν”» και περιμένουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια να «μιλήσουν» αντ’ αυτών, ευελπιστώντας βέβαια ότι δεν θα ταυτοποιηθεί κάποιου το γενετικό υλικό ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο στο σημείο της δολοφονίας και στη σορό του Μιχάλη Κατσουρή.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ έχουν φτάσει πολλά πειστήρια από την περιοχή των επεισοδίων που σαρώθηκε χθες από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, με τους αστυνομικούς να έχουν μαζέψει ρόπαλα, καδρόνια, πέτρες ακόμα και μαχαίρια. Όλα αναλύονται εξονυχιστικά και οι ερευνητές ελπίζουν να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους του οπαδού της ΑΕΚ.

Πολλοί από τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ φέρουν χαρακτηριστικά τατουάζ των BBB, όπως το D από την Ντινάμο (Dynamo Zagreb), ενώ αρκετοί έχουν τατουάζ έναν σκορπιό.




Παράλληλα, κανείς από τους 94 Κροάτες δεν αποδέχεται πως είναι ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου (έχει ληφθεί από όλους δείγμα DNA για ταυτοποιηθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της επιδρομής) και φροντίζουν να κρατούν σκληρή στάση.

Την εκδοχή αυτή υποστήριξε και δημοσιογράφο της Dnevnik Nova TV ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική αστυνομία έχει καταλήξει από τα δακτυλικά αποτυπώματα πως ο δολοφόνος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ είναι Έλληνας.

Ο δημοσιογράφος Marko Šepat σε ρεπορτάζ που μετέδωσε από την Αθήνα για το Dnevnik Nova ισχυρίστηκε ότι «σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και φέρεται να είναι Έλληνας πολίτης».

Στο μεταξύ, άλλους πέντε Κροάτες χούλιγκανς για τους οποίους προέκυψε ότι συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, εντόπισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας λιμενικοί και αστυνομικοί στη Θεσπρωτία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι πέντε Κροάτες εντοπίστηκαν από λιμενικούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Αρχικά οι πέντε Κροάτες προσήχθησαν στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας με την έρευνα να δείχνει ότι συμμετείχαν στην φονική επιδρομή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με θύμα τον άτυχο 29χρονο φίλαθλο του «δικεφάλου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, mega 
Αθήνα, Ελλάδα

Στον εισαγγελέα οι 94 συλληφθέντες για το μακελειό έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ-Νέες συλλήψεις Κροατών * Ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα για τον αγώνα ΠΑΟ-Μαρσέιγ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: