Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ ύστερα από τα άγρια επεισόδια που προκάλεσε τάγμα εφόδου χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ [video]

Screenshot via facebook @aekfans blog




Την τελευταία του πνοή άφησε 29χρονος ο οποίος τραυματίστηκε από μαχαίρι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, χθες Δευτέρα το βράδυ, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για 29χρονο φίλο της ΑΕΚ.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ άνθρωποι. Πρόκειται για τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Από την αστυνομία έγιναν 91 προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου εξετάζονται.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία: «Βραδινές ώρες εξωτερικά του γηπέδου ‘’OPAP ARENA’’ στην Νέα Φιλαδέλφεια μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών, τραυματισμένο άτομο από αιχμηρό αντικείμενο διεκομίσθη σε νοσοκομείο οπού υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση Δ.Α.Α.»

Παρά το γεγονός ότι η UEFA απαγόρευσε τη μετακίνηση οπαδών και στα δύο παιχνίδια της ΑΕΚ με την πρωταθλήτρια Κροατίας, περισσότερα από 150 άτομα έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας με αυτοκινητοπομπή οδικώς από το Ζάγκρεμπ και πήγαν έξω από την “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”, ένα 24ωρο πριν από τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, αγώνας που πλέον βρίσκεται στον αέρα.

Εκεί επέδραμαν ενάντια σε απλό κόσμο και οικογένειες με παιδιά, ενώ ακολούθησε και σύρραξη με οπαδούς της ΑΕΚ που έσπευσαν στο σημείο. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τους Κροάτες ανεγκέφαλους χούλιγκαν συνέδραμαν και Ελληνες ανεγκέφαλοι χούλιγκαν.

Οσοι βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο δέχθηκαν τη μήνι των χούλιγκαν της κροατικής ομάδας, οι οποίοι δημιούργησαν μεγάλες φθορές τόσο σε τζάμια του γηπέδου, όσο και στον ατσάλινο δικέφαλο αετό που κοσμεί τον χώρο έξω από την OPAP Arena.

Ορισμένοι οπαδοί της Ντινάμο επιχείρησαν να μπουν και στο γήπεδο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μετά την επιδρομή -και με καταγγελλόμενη καθυστέρηση- παρενέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από το γήπεδο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 80 προσαγωγές.

Δεκάδες προσαγωγές

Στην εθνική οδό οι Κροάτες είχαν εντοπιστεί από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

  • Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα.

Πολλά καταστήματα και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, καθώς οι Κροάτες έβαλαν φωτιές σε κάδους και ξερά κλαδιά που βρίσκονταν πλησίον του ανοιχτού πάρκινγκ, ενώ έσπασαν τα παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Μετά την τραγική κατάληξη του 22χρονου οπαδού, άγνωστο είναι εάν τελικά η διοργανώτρια αρχή και η ΕΛΑΣ θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Τρίπολη: Αποτράπηκε ο κίνδυνος για το Μαίναλο * Προβληματίζει ότι ξέσπασαν ταυτόχρονες εστίες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: