Τον πρόδωσε η αγάπη του για την μπάλα και τη Νάπολι: Αύριο στον εισαγγελέα ο Ιταλός μαφιόζος που συνελήφθη στην Κέρκυρα μετά από αναζήτηση 12 ετών [video]

Ο Ιταλός μαφιόζος ζούσε επί 21 χρόνια στην Κέρκυρα και δούλευε ως σεφ σε ιταλικό εστιατόριο. Screenshot via Glomex/ERT




Μοιραία αποδείχθηκε  για τον Ιταλό μαφιόζο που δούλευε ως σεφ σε εστιατόριο της Κέρκυρας και συνελήφθη χθες Σάββατο μετά από αναζήτηση 12 ετών,  η αγάπη του για την ποδοσφαιρική ομάδα της Νάπολης.

Επί 21 χρόνια έμενε στην Κέρκυρα και εργαζόταν ως σεφ σε ιταλικό εστιατόριο της πόλης. Κατηγορείται ως υπεύθυνος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος της ναπολιτάνικης Μαφίας, Καμόρα.

Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με το δικηγόρο του έχει δημιουργήσει οικογένεια στο νησί και έχει ένα μεγάλο παιδί.

Πρόκειται για τον 60χρονο Vincenzo La Porta ο οποίος ήταν στη λίστα των 100 πιο επικίνδυνων φυγόδικων του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας. Εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης με ποινή φυλάκισης 14 ετών και 4 μηνών από το 2012.

Ένα επιχείρημα που θα προβάλλει στον εισαγγελέα είναι ότι δεν κατηγορείται για εγκλήματα του ποινικού δικαίου, αλλά του οικονομικού δικαίου, όπως ξέπλυμα χρήματος.

  •  Να σημειωθεί ότι συνελήφθη μετά από δωδεκαετή αναζήτηση από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες είχαν εκδώσει και διεθνές ένταλμα σύλληψης. 

Τον πρόδωσε η αγάπη για τη Νάπολι

Τον πρόδωσε μία φωτογραφία η οποία τον έδειχνε στο μπαλκόνι του εστιατορίου να πανηγυρίζει  με πανό και κασκόλ της Νάπολι, την κατακτηση του ιταλικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα ως ειρωνεία της τύχης, αυτά τα πανό ακόμα βρίσκονται αναρτημένα στο μπαλκόνι του εστιατορίου.

Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και από εκεί τον εντόπισαν οι ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο άνδρας θα ισχυριστεί πως κατηγορείται ουσιαστικά για φορολογικές κι όχι ποινικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μην δεχτεί την έκδοσή του.




Με πληροφορίες από ertnews.gr

Συνέλαβαν 4 διακινητές σε μια μέρα σε Καβάλα και Έβρο: Μετέφεραν μετανάστες από την Τουρκία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: