Στην εισαγγελέα Χανίων οι 9 συλληφθέντες για εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων»

Οι συλληφθέντες για την υπόθεση των παράνομων υιοθεσιών οδηγούνται στον εισαγγελέα Χανίων, Τετάρτη 09 Αυγούστου 2023. Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων», εκμεταλλευόμενοι γυναίκες, ως δότριες ωαρίων ή παρένθετες μητέρες, σε παράνομες υιοθεσίες βρεφών καθώς και στην εξαπάτηση ασθενών με εικονικές ιατρικές πράξεις, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ , για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες χθες, Τρίτη 8 Αυγούστου 2023, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




Στην εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα οι εννέα κατηγορουμένοι, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων».

Οι εννέα συλληφθέντες παραμένουν έξω απο το γραφείο της εισαγγελίας και μετά την απαγγελία των κατηγοριών. θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων από τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Α. Νομικού
Χανιά, Greece

Τεράστιο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων και παράνομων υιοθεσιών με επικεφαλής 71χρονο μαιευτήρα κλινικάρχη – Εκατοντάδες υποθέσεις με τζίρο εκατομμυρίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: