Συνάντηση Μητσοτάκη με πρωθυπουργό Κροατίας: Συλλυπητήρια για τη δολοφονία του Μιχάλη * Σε επικοινωνία για τους προφυλακισμένους χούλιγκαν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković (Δ) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023. Τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής, καθώς και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα υποδεχτεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα άτυπο δείπνο για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής. με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης». . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια, ήταν τα μείζοντα θέματα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς στο μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση των δυο ηγετών συζητήθηκαν ακόμη θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

  • Ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία τού φιλάθλου Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη -πρωθυπουργού Ρουμανίας: Το βράδυ το δείπνο με τους Βαλκάνιους ηγέτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: