“Συγκρούσεις” και στην Κύπρο μεταξύ Ισραηλινών και Κυπρίων χούλιγκανς: Τη λήψη μέτρων για αποφυγή επεισοδίων μεταξύ οπαδών, λαμβάνει ο Δήμος Λάρνακας

Καταδικάζει ο Δήμος Λάρνακας την ένταση και το κυνηγητό που επικράτησε στα δρομάκια της Λάρνακας, το βράδυ της Τρίτης, ανάμεσα σε Κύπριους και Ισραηλινούς οπαδούς. Φωτογραφία via Omega




Έκκληση στις Αρχές αλλά και σε Οργανισμούς να εφαρμόσουν μέτρα για πάταξη φαινομένων έντασης και επεισοδίων μεταξύ οπαδών, τα οποία αμαυρώνουν τον αθλητισμό και προκαλούν φόβο και αγανάκτηση στο κοινό, απευθύνει ο Δήμος Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας:

«Λίγες ώρες μόνο από την τραγική είδηση του θανάτου νεαρού άντρα στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, βιώσαμε ένα νέο περιστατικό βίας αυτή την φορά στο κέντρο της πόλης. Συγ

κεκριμένα ένταση προκλήθηκε τα ξημερώματα μεταξύ κάποιων, που αυτοαποκαλούνται “οπαδοί” ποδοσφαιρικών ομάδων, και ευτυχώς για καλή μας τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού οι Αρχές επενέβησαν έγκαιρα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα».

Η Λάρνακα «μια πολυπολιτισμική πόλη που διαχρονικά στηρίζει τον αθλητισμό, καταδικάζει τα γεγονότα αυτά τα οποία όχι μόνο αμαυρώνουν και υποσκάπτουν την αθλητική μας κουλτούρα αλλά δημιουργούν αισθήματα φόβου και αγανάκτησης. Σε ένα Δήμο, όπως της Λάρνακας όπου ο αθλητισμός διαμορφώνεται από τις ευκαιρίες και κίνητρα που ενθαρρύνουν τους δημότες, δεν μπορεί να συμβαίνουν γεγονότα όπως αυτά που κυκλοφόρησαν σε ορισμένες ιστοσελίδες».

Ο Δήμος Λάρνακας «καλεί για ακόμα μία φορά τις Αρχές και Οργανισμούς, πριν να είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα, όπως καταβάλουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και εφαρμόσουν τα ανάλογα μετρά για πάταξη των φαινομένων αυτών».

  • Σ’επιφυλακή οι Αρχές μετά το επεισόδιο-Αυξημένα μέτρα στο ΑΕΚ-Μακάμπι

Σε συναγερμό τέθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικές Αρχές στη Λάρνακα.

Μετά από πληροφορία που έλαβαν οι αρχές, έσπευσαν σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της Λάρνακας και ανέκοψαν οπαδική συμπλοκή μεταξύ των οπαδών της Ομόνοιας 29Μ και φίλων της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε στο SigmaLive ότι στην περιοχή έσπευσαν εννέα περίπολα της Αστυνομίας, ανακόπτοντας οποιαδήποτε συνάντηση των οπαδών, ενώ δεν καταγράφηκαν ούτε ζημιές, ούτε τραυματισμοί.

Οι αστυνομικές αρχές θα βρίσκονται σε συναγερμό καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των οπαδών της Μακάμπι στην Κύπρο, ενώ απόψε θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και της Μακάμπι στο «Αρένα».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό στη Λάρνακα ήταν την ίδια μέρα της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα το θάνατο του 29χρονου Μιχάλη.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρίστος Ανδρέου:

«Η έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας ήταν καταλυτική και είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει οποιαδήποτε επαφή και ενδεχομένως πρόκληση επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Με την άφιξη των μελών της Δύναμης στη σκηνή, πρωταρχικός στόχος ήταν η κατοχύρωση της ασφάλειας των οπαδών της Μακάμπι, ενώ μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των αστυνομικών, οι συγκεντρωθέντες οπαδοί της κυπριακής ομάδας, τράπηκαν σε φυγή».

Και το Καζακστάν παίζει πολύ βρώμικα: Το ψευδοκράτος θα συμμετέχει με την παράνομη “σημαία” του στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: