Σφοδρή απάντηση Μητσοτάκη στον Βελόπουλο: Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει με το αζημίωτο, είστε διακινητές fake news [video]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σε έντονο ύφος απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο από το βήμα της Βουλής, στη δευτερολογία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα.

Με αφορμή όσα είχε πει νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για πιθανά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τις πυρκαγιές

«Είναι ντροπή να τα λέτε αυτά και να μην γνωρίζετε καν την νομολογία του Συμβουλίου… Να προσέχετε λίγο το λεξιλόγιο σας, κ. Βελόπουλε. Να προσέχετε το λεξιλόγιο σας. Είστε και εσείς και τα άλλα κομματίδια της αντίστοιχης ιδεολογικής προσέγγισης διακινητές των πιο θλιβερών fake news και των πιο θλιβερών θεωριών συκοφαντίας και συνομωσίας.

Αρκετά πια. Έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο. Λέτε ό,τι σαχλαμάρα μπορεί να φανταστεί κανείς με το αζημίωτο. Και όταν σας απαντάμε εκνευρίζεστε κιόλας. Νισάφι πια. Νισάφι. Λοιπόν, δεν θα είστε στο απυρόβλητο άλλο. Μας είπατε το εξής αμίμητο, ακούστε το: «Έσβησε», λέει, «η φωτιά στην Πάρνηθα όταν ρίξαμε επιβραδυντικό». Ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες; Για το Θεό, ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες; Α, οι πυροσβέστες τώρα, μάλιστα.

Λοιπόν, για το επιβραδυντικό. Ποια αεροπλάνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιβραδυντικό; Να να το εξηγήσω λίγο για να αντιληφθείτε το μέγεθος της σαχλαμάρας που ακούγεται συχνά σε αυτή την αίθουσα. Λοιπόν, επιβραδυντικό δεν χρησιμοποιούν τα Canadair, δεν χρησιμοποιούν τα ελικόπτερα, γιατί όλα αυτά κάνουν υδροληψία από τη θάλασσα. Επιβραδυντικό χρησιμοποιούν μόνο τα PZL, εκείνα τα οποία μπορούν να προσγειώνονται σε αεροδρόμιο, με πολύ μικρές δυνατότητες. Το χρησιμοποιούμε ελάχιστα, πράγματι το χρησιμοποιούμε ελάχιστα. Και έχει μια ελάχιστη συνεισφορά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δεν μπορεί να λέτε τέτοια πράγματα λοιπόν στη Βουλή και να υπάρχουν και άνθρωποι που τα πιστεύουν. Αλλά, προφανώς, δεν φταίνε αυτοί που τα πιστεύουν, πρωτίστως φταίνε αυτοί που τα λένε.




  • Ο Κυρ. Βελόπουλος στη δική του δευτερολογία καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ανακρίβεια στις αναφορές που έκανε για τις ελλείψεις επιβραδυντικού υγρού και για την διακίνηση συνωμοσιολογιών περί πυρκαγιών με στόχο την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «αυτό που καθιστά έναν άνθρωπο επικίνδυνο είναι η άγνοια. «Επιστρέφω στον πρωθυπουργό τις εκφράσεις του για ‘σαχλαμάρες’ και θα πω ότι και σαχλαμάρες λέει αυτός, και είναι ψεύτης». Κατέθεσε δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» που ανέφεραν ότι «η φωτιά στην Πάρνηθα έσβησε με επιβραδυντικό υγρό» και ζήτησε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, «να πείτε στον ψεκασμένο πρωθυπουργό σας, ότι δεν θα λέει εδώ μέσα ψέματα, δεν θα υβρίζει κανένα πολιτικό του αντίπαλο».

«Ο Πρωθυπουργός προκαλεί θλίψη – συνέχισε ο κ. Βελόπουλος – γιατί είναι άσχετος καθώς μπέρδεψε το υγρό αφρού που μπαίνει στα Κανατέρ με το επιβραδυντικό υγρό που παίρνουν άλλα αεροσκάφη». Δέκα αεροπλάνα C-130 αφέθηκαν να μην πετούν, παρατήρησε. «Αυτοί είστε. Και άσχετοι. Και με αλαζονεία και κυρίως προβληματικοί…» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αμφισβήτησε και την αναφορά του πρωθυπουργού ότι «στα καμένα απαγορεύεται να στήνονται ανεμογεννήτριες» λέγοντας: «Πείτε στον κ. Μητσοτάκη πάνω στον Όλυμπο να πάει να περάσει τα ανεμοπτερύγια των 120 μέτρων γιατί ο δρόμος δεν είναι επτά και οκτώ μέτρα που χρειάζεται». Για αυτό είπε «και υπήρξε ο νόμος που έχετε περάσει για να διευκολύνονται οι ολιγάρχες». Ανέφερε πως υπάρχουν μελέτες που δείχνουν την ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον οι ανεμογεννήτριες όπως αυτές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για τις οποίες και κατέθεσε σχετικό υλικό στα Πρακτικά και πρόσθεσε πως «εάν ο κ. πρωθυπουργός θέλει ανεμογεννήτριες, να τις βάλει στο σπίτι του στα Χανιά».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Μάχη και στο περιστύλιο της Βουλής για τους διαλυόμενους Σπαρτιάτες: Οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές απαντούν στον Στίγκα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: