Σάρωσε τα χρυσά μετάλλια ο Μπίλας στο Δουβλίνο: Με πανελλήνιο ρεκόρ στην πεταλούδα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί

O Έλληνας μετά την απονομή. Photo via screenshot youtube ( https://www.youtube.com/watch?v=Lj1trIQ7zsk)




Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50μ. ελεύθερο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες χθες (12/8), ο Στέργιος Μάριος Μπίλας κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σήμερα (13/8) αυτή τη φορά στα 50μ. πεταλούδα με πανελλήνιο ρεκόρ, κατά την τελευταία ημέρα του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (Κ23) στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Με επίδοση 23.16, ο νεαρός κολυμβητής κατέρριψε το ρεκόρ του Κριστιάν Γκολομέεβ που ήταν 23.19 από το 2018 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Στέργιος Μάριος Μπίλας δήλωσε μετά τη νέα επιτυχία του: «Ο μοναδικός μου στόχος ήταν το χρυσό μετάλλιο. Είχα καθαρό μυαλό, ήθελα να τερματίσω πρώτος και τα κατάφερα. Τώρα ήρθε η ώρα για διακοπές».

Ο Μπίλας έδειξε και στο μέρος της εξέδρας που ήταν τα μέλη της ελληνικής αποστολής και πανηγύριζαν αυτή τη κορυφαία στιγμή, το νέο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Αυστριακός Μπούχερ με 23.30 και ο Δανός Νίκελσεν με 23.57 ακολούθησαν τον πρωταθλητή μας που έφερε το τρίτο χρυσό για την χώρα μας και έκτο συνολικά μετάλλιο στην διοργάνωση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης απέδειξε την κλάση του: Και δεύτερο μετάλλιο στα 100 ύπτιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: