Rolling Stones: Μεγάλη επιστροφή και νέο άλμπουμ με κρυπτική -γεμάτη σύμβολα- διαφήμιση σε τοπική εφημερίδα του Λονδίνου!

FILE PHOTO: Guitarist Ronnie Wood, lead vocalist Mick Jagger, and guitarist Keith Richards of the British band The Rolling Stones perform, at the Waldbuehne concert venue, in Berlin, Germany, 03 August 2022. EPA/CLEMENS BILAN




Επιστρέφουν! Οι Rolling Stones προανήγειλαν το νέο τους άλμπουμ χρησιμοποιώντας μάλιστα μια κρυπτική – όσο και παλιομοδίτικη- διαφήμιση σε τοπική εφημερίδα.

Τα εν ζωή μέλη του συγκροτήματος, πλέον στα 70 και τα 80 τους, επέλεξαν τη λονδρέζικη Hackney Gazette για να αποκαλύψουν λεπτομέρειες του νέου δίσκου στους θαυμαστές τους.

Για τους μη μυημένους, η αγγελία μπορεί και να μοιάζει με μια ειδοποίηση για κάποοιο νέο τοπικό κατάστημα.

«Hackney Diamonds, Specialists in Glass Repair, εγκαίνια τον Σεπτέμβριο του 2023», γράφει η διαφήμιση στη σελίδα 3 της εφημερίδας.

Αλλά ακριβώς από κάτω υπάρχουν περισσότερες ενδείξεις για το πραγματικό περιεχόμενο της διαφήμισης. Λέει: «Το φιλικό μας προσωπικό σας υπόσχεται πλήρη ικανοποίηση. Κι ότα λες δώσ’ μου καταφύγιο, θα σου φτιάξουμε τα σπασμένα παράθυρα».

Η κρυπτική διαφήμιση που εμφανίστηκε σε λονδρέζικη εφημερίδα: Πηγή https://www.nme.com/

Στα αγγλικά: «Our friendly promises you satisfaction. When you say gimme shelter we’ll fix your shattered windows»

Αν σας μοιάζει ακατάληπτο, τότε «διαβάστε» πίσω από τις γραμμές:

Satisfaction:

Gimme Shelter

και Shattered

Οι θαυμαστές γρήγορα κατάλαβαν ότι η διαφήμιση αφορά το 31ο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Οι λάτρεις των Stones απολαμβάνουν λεπτομέρειες και άγνωστες ιστορίες για διαφημίσεις, ιστορικά στοιχεία, στίχους και την εικονογράφηση του συγκροτήματος.

Ετσι παρατήρησαν εύκολα ότι το «i» στη λέξη  Diamonds τονίζεται με το διάσημο λογότυπο των Stones -την περιπαικτική γλώσσα:

Το Diamonds είναι επίσης μια αναφορά στην 60η επετειακή περιοδεία των Rolling Stones, η οποία ξεκίνησε πέρυσι στη Μαδρίτη.

Και όπως είπαμε, αναφορές σε τουλάχιστον τρεις από τις πιο γνωστές επιτυχίες του συγκροτήματος περιλαμβάνονται στο κείμενο της διαφήμισης: (I Can’t Get No) Satisfaction, Gimme Shelter και Shattered.

Σύμφωνα με τους γνώστες, και η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται για τις λέξεις Hackney Diamonds είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο άλμπουμ τους Some Girls του 1978. Ενώ το «Est 1962», στο κάτω μέρος της διαφήμισης, είναι μια αναφορά στη χρονιά που δημιουργήθηκαν οι Rolling Stones.

Το νέο άλμπουμ θα είναι το πρώτο που θα κυκλοφορήσει μετά τον θάνατο -πριν από δύο χρόνια- του ιστορικού ντράμερ του συγκροτήματος Charlie Watts.

Με πληροφορίες από Guardian

Ελεύθερη πρόσβαση με ένα κλικ σε 250 μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα σε όλον τον κόσμο: Μέσω της εφαρμογής Bloomberg Connects

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: