Ψάχνοντας το Τέρας του Λοχ Νες: Η μεγαλύτερη σύναξη κυνηγών τεράτων εδώ και μισό αιώνα το Σαββατοκύριακο στη Σκωτία * Με high tech εξοπλισμό [videos]

Άποψη του τέρατος του Λοχ Νες, κοντά στο Ινβερνές, Σκωτία, 19 Απριλίου 1934. Η φωτογραφία, μία από τις δύο φωτογραφίες που είναι γνωστές ως «φωτογραφίες του χειρουργού», αργότερα απορρίφθηκαν ως φάρσα. Screenshot via YouTube@NakedScience/




Ερασιτέχνες ερευνητές που τους συναρπάζει το υπερφυσικό θα κολλήσουν στις οθόνες τους το επόμενο Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από το μεγαλύτερο μυστήριο της Σκωτίας .

Οι «κυνηγοί τεράτων» από την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία θα συντονίζονται στην ζωντανή ροή με το Λοχ Νες της Σκωτίας με την ελπίδα να διαλευκάνουν μια μακροχρόνια συζήτηση σχετικά με το εάν το διάσημο τέρας, που ονομάζεται στοργικά Nessie, υπάρχει πράγματι ή όχι.

  •  Ο θρύλος του τέρατος του Λοχ Νες χρονολογείται από την αρχαιότητα, αν και η ιστορία πήρε κολοσσιαίες διαστάσεις μετά το 1933, όταν στον Τύπο της Σκωτίας αναφέρθηκε ότι εθεάθη ένας «δράκος ή προϊστορικό τέρας» .

Η είδηση ​​πυροδότησε πλήθος ερευνών, πολλές από τις οποίες έκτοτε έχουν απαξιωθεί ως φάρσα.

  • Ο Πολ Νίξον, διευθυντής του Κέντρου Λοχ Νες, είπε στο CNN σε μια τηλεφωνική συνέντευξη ότι περίπου 100 εθελοντές θα αναζητήσουν σημάδια ζωής στις όχθες της ίδιας της λίμνης, ενώ ένας ανάλογος αριθμός θα  ερευνήσει και πάλι την τοποθεσία εξ αποστάσεως.

Οι εθελοντές, οι οποίοι μπορούν ακόμα να εγγραφούν για να συμμετάσχουν στο διαδίκτυο, θα πρέπει να κρατούν τα μάτια τους ορθάνοιχτα καθώς θα εστιάζουν σε πλάνα που τραβήχτηκαν από τέσσερις κάμερες σε στρατηγικά σημεία γύρω από τη λίμνη.

«Οι εθελοντές θα παρακολουθούν το νερό», είπε ο Νίξον. “Εάν εντοπίσουν κάτι, ελπίζουμε ότι θα το κινηματογραφήσουν και στη συνέχεια θα το υποβάλουν στην ηλεκτρονική μας πύλη.”

Η Λοχ Νες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Σκωτίας όσον αφορά την έκταση επιφάνειας, με έκταση 56,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 230 μέτρα. Η επιφάνειά της είναι 15,8 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας

Το κέντρο Λοχ Νες, το οποίο άνοιξε ξανά νωρίτερα φέτος μετά από έργα ανακαίνισης 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται στο χώρο του παλιού ξενοδοχείου Drumnadrochit, όπου πριν από 90 χρόνια ο τότε διευθυντής του ‘Αλντι Μακέι ανέφερε ότι είδε ένα «θηρίο του νερού».

 

 

Τώρα η διαδραστική εκδήλωση ενώνει τις δυνάμεις του Κέντρου με την «Εξερεύνηση του Λοχ Νες (LNE)», μια ανεξάρτητη και εθελοντική ερευνητική ομάδα, για να σαρώσει τα νερά όπως δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε, με την ελπίδα να δώσει κάποιες σοβαρές απαντήσεις.

Κάθε πρωί οι εθελοντές θα ενημερώνονται από τον Άλαν Μακένα, ιδρυτή του LNE, για το τι πρέπει να προσέξουν, συμπεριλαμβανομένων των σημαδιών από «κόκκινες ρέγκες » και άλλες θαλάσσιες κινήσεις που μπορεί να τους διαφύγουν.

Οι διοργανωτές λένε ότι είναι η μεγαλύτερη επιτήρηση επιφανείας στη Λοχ Νες από τότε που το Γραφείο Ερευνών του Λοχ Νες (LNIB) μελέτησε τη Λοχ το 1972, όταν οι εθελοντές ήταν επίσης σε επιφυλακή για το μυθικό τέρας – αλλά χωρίς εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Η «αναζήτηση» όπως ονομάστηκε η εκδήλωση,   θα περιλαμβάνει τοπογραφικό εξοπλισμό που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν, όπως θερμικά drones για την παραγωγή εικόνων από τον αέρα χρησιμοποιώντας κάμερες υπερύθρων και ένα υδρόφωνο για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό.

Ο Νίξον είπε: «Αυτό που είναι διαφορετικό στην αναζήτησή μας αυτή τη φορά είναι ότι προφανώς οι εθελοντές μας θα είναι εξοπλισμένοι με κινητά τηλέφωνα και θα μπορούν να καταγράφουν οποιαδήποτε κίνηση με μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο συχνά και τακτικά».

Ο Μακένα δήλωσε : «Από την αρχή που ξεκίνησε το LNE, ήταν πάντα στόχος μας να καταγράψουμε, να μελετήσουμε και να αναλύσουμε κάθε είδους φυσική συμπεριφορά και φαινόμενα που μπορεί να είναι δύσκολο να εξηγήσουμε».

Κάνοντας έκκληση στους εκκολαπτόμενους κυνηγούς τεράτων να εγγραφούν, πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά λάτρεις του Λοχ Νες και μπαίνοντας σε αυτή την παρακολούθηση επιφανείας μεγάλης κλίμακας, θα έχετε μια πραγματική ευκαιρία να συνεισφέρετε προσωπικά σε αυτό το συναρπαστικό μυστήριο που έχει μαγνητίσει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Ο Νίξον είπε ότι μόλις τελειώσει το Σαββατοκύριακο, οι θεάσεις θα συγκεντρωθούν και θα αναλυθούν και τα ευρήματα θα δημοσιοποιηθούν.

Και κατέληξε: «Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να εντοπιστεί κάτι αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά στη συνέχεια, φυσικά, εγείρει το ερώτημα για το τι θα είναι.

«Σίγουρα θα έχουμε αρκετά μάτια εστιασμένα στο νερό – χρειαζόμαστε απλώς κάποιες καλές συνθήκες εντοπισμού».

Με πληροφορίες από CNN

 

Επιστήμονες χαρτογράφησαν τη μυστηριώδη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού αποκαλύπτοντας δισεκατομμύρια χρόνια σεληνιακής ιστορίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: