Προκαλεί ασύστολα ο Ερντογάν: Η Τουρκία έγραψε ιστορία στην Κύπρο, ισχυρίζεται, εκφράζει ικανοποίηση για το άνοιγμα «γραφείου» του ψευδοκράτους στη Μαλαισία

The Presidential Cabinet convened under the chairmanship of Islamist President Recep Tayyip Erdoğan at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency




Η Τουρκία έγραψε ιστορία στην Κύπρο, ισχυρίστηκε χωρίς αιδώ ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί στην Κύπρο, ενώ, την ίδια στιγμή, ζητά καλές σχέσεις με την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία έγραψε ιστορία αρκετές φορές τον τελευταίο αιώνα. Έγραψε ιστορία και όταν δεν εγκατέλειψε τους Τουρκοκύπριους στη τυραννία».

Υποστήριξε ότι «τα προβλήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και από τις περιφερειακές κρίσεις, είναι προσωρινά. Η ισχύς της Τουρκίας είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν».

Είπε ακόμα ότι, «αυτό που πρέπει να κάνουμε μαζί αυτή την περίοδο είναι οι κοινές αξίες του έθνους. Όταν το πετύχουμε αυτό, κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ικανοποίηση εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απαράδεκτη απόφαση της Μαλαισίας να αποδεχθεί το άνοιγμα στη χώρα παράνομου «γραφείου εμπορίου» του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Ενβέρ Ιμπραΐμ.

Συμφώνησαν όπως οι σχέσεις Τουρκίας-Μαλαισίας προωθηθούν περαιτέρω στη βάση μιας συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Η έγκριση που δόθηκε ήταν ευπρόσδεκτη, αναφέρεται.

Τι ανακοίνωσαν η Ουάσιγκτον και η Αθήνα για τη συνομιλία των κ. Κόμπου και Μπλίνκεν: Οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν στη διμερή σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: