Ορθή απόφαση από τα Ηνωμένα Έθνη: Ο απεσταλμένος Μίροσλαβ Γιέτζια θα συναντήσει τους Ειρηνευτές που δέχθηκαν την άναδρη επίθεση από το κατοχικό καθεστώς

FILE PHOTO: Miroslav Jenča, Assistant Secretary-General for Europe, Central Asia and the Americas for the Departments of Political and Peacebuilding Affairs and Peace Operations, briefs the 9228th Security Council meeting. Credit UN Photo, Eskinder Debebe




Συνάντηση με τα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), οι οποίοι βρίσκονταν την περασμένη Παρασκευή στην νεκρή ζώνη στην Πύλα και δέχθηκαν επίθεση από άνδρες του κατοχικού καθεστώτος, θα έχει κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο Μίροσλαβ Γιέτζια.

Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα βρίσκεται στο νησί από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη το βράδυ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά τη συνάντησή του την Τρίτη με τους Βρετανούς και τους Σλοβάκους ειρηνευτές – κάποιοι εκ των οποίων τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια – ο κ. Γιέτζια θα τους ευχαριστήσει, ενώ θα ενημερωθεί για το τί συνέβη στη νεκρή ζώνη και για την κατάσταση στην περιοχή.

Δεν είναι ακόμα γνωστό κατά πόσον ο ίδιος θα θελήσει να επισκεφθεί την νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση εκεί.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εξαρτηθεί και από το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο θέμα αυτό μέχρι την άφιξή του στην Κύπρο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών να κατοπτεύσει την περιοχή ενόσω θα βρίσκεται στο ελικόπτερο των Ηνωμένων Εθνών που θα τον μεταφέρει την Τρίτη από τη Λευκωσία στην Αμμόχωστο για επίσκεψη εκεί με τη συνοδεία Σλοβάκων ειρηνευτών.

Ο κ. Γιέτζια, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο την Κυριακή το βράδυ, θα παρακαθίσει εξάλλου τη Δευτέρα το πρωί πριν τις χωριστές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σε σύσκεψη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κόλιν Στιούαρτ, και με την ομάδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών στην Κύπρο, προκειμένου για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Στιούαρτ, ο οποίος θα συνοδεύει τον κ. Γιέτζια κατά τις συναντήσεις του, πραγματοποιεί επαφές με τις δυο πλευρές στο νησί προς αναζήτηση μιας αμοιβαία αποδεκτής διευθέτησης στο θέμα της νεκρής ζώνης στην Πύλα.

«Καταλαβαίνω τι σημαίνει να λαχταράς ελευθερία»: Συγκινητική ομιλία του Ρόμπερτ Μενέντεζ, που κτύπησε σαν …τυφώνας τον ισλαμιστή Ερντογάν για την κατοχή της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: