Oι Κούρδοι της Συρίας θύμωσαν: Κάλεσαν την -υπό την ηγεσία των ΗΠΑ- συμμαχία να ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με τις τουρκικές επιδρομές με drones εναντίον τους

FILE PHOTO: Members of Syrian Kurdish People’s Defence Units (YPG) celebrates their victory in Kobane, Syria. EPA, STR




Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News αναπαράγει πρακτορειακή ανταπόκριση (ΑΡ) που αναφέρει ότι η ηγεσία των Κούρδων της βορειοανατολικής Συρίας κάλεσε την Παρασκευή τους Αμερικανούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση της σχετικά με τις τουρκικές επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Οι επιδρομές αυτές έχουν σκοτώσει και τραυματίσει δεκάδες Κούρδους μαχητές της Συρίας τους τελευταίους μήνες.

Η έκκληση της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έλαβε χώρα μία ημέρα μετά το πλήγμα τουρκικού drone σε αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα και να τραυματιστούν δύο μέλη των, υπό την ηγεσία των Κούρδων και την υποστήριξη των ΗΠΑ, Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Η Άγκυρα λέει ότι η συριακή κουρδική πολιτοφυλακή είναι σύμμαχος του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ΡΚΚ της Τουρκίας, το οποίο ηγείται μιας εξέγερσης κατά της Τουρκίας από το 1984 και που έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η Άγκυρα έχει κηρύξει το PKK τρομοκρατική ομάδα.

Οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας ήταν ένας σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της μαχητικής ομάδας Ισλαμικό Κράτος, η οποία ηττήθηκε στη Συρία τον Μάρτιο του 2019.

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Πέμπτη ήταν η τελευταία σε μια πολύμηνη κλιμάκωση μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων μαχητών στη Συρία.

Στην ανακοίνωση της Παρασκευής αναφέρεται ότι η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχία πρέπει “να έχει μια σαφή στάση … όσον αφορά τη στοχοποίηση των ανθρώπων και των μαχητών μας”.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τη συμμαχία.

ΠΗΓΗ: ABC News – Syrian Kurds urge the US-led coalition to say clearly where it stands on Turkish drone attacks

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία από τη Γερμανία: Οι διασυνδέσεις του κόμματος με επιχειρήσεις είναι τεράστιες, υποστηρίζει… «Η εταιρεία Ελλάδα»!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: