Ο Σάββας Τσίβικος, ομογενής από την Πάφο, νέος επικεφαλής της AHEPA: Στην Κύπρο θα διεξαχθεί το 102ο Συνέδριο της Οργάνωσης, τον Ιούλιο του 2024

Ο Πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος. Φωτογραφία via Facebook, Photis Photiou




Στον μέχρι πρότινος Ύπατο Γραμματέα, κ. Σάββα Τσίβικο πέρασαν πλέον τα ηνία της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, η οποία έχει αποκτήσει παγκόσμιο χαρακτήρα καθώς τα τελευταία χρόνια πέραν της Ελλάδας ιδρύθηκαν παραρτήματα στην Ευρώπη, στην Κύπρο και στην Αυστραλία.

Η εκλογή του Σάββα Τσίβικου έγινε κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών του 101ου Συνεδρίου της οργάνωσης που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας.

Ο νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA εκλέχτηκε παμψηφεί και χωρίς αντίπαλο, διότι έχει υπηρετήσει την οργάνωση από όλα τα πόστα, ενώ τον προηγούμενο χρόνο ανέλαβε πρωτοβουλίες για την υποστήριξη και την ίδρυση νέων τμημάτων ανά την υφήλιο.

Ο Σάββας Τσίβικος είναι ένα από τα πιο δυναμικά και προβεβλημένα στελέχη της ομογένειας της Αμερικής, διότι έχει ασχοληθεί με πλείστους οργανισμούς και έχει διατελέσει πρόεδρός τους, μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε τον Παμπάφιο Σύνδεσμο Αμερικής, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, το Ταμείο Κυπριοπαίδων.

Είναι μέλος του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ηγεσίας των 100, στέλεχος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και άλλων ομογενειακών φορέων.

Ο νέος ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ έχει βραβευτεί από την ομογένεια, την Εκκλησία, την Αμερικανική Πολιτεία και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η θητεία του ύπατου προέδρου, είναι μονοετής, αλλά έχει γίνει πλέον παράδοση να επανεκλέγεται και να ανανεώνεται η θητεία του στο επόμενο συνέδριο.

Συνεπώς, ο Σάββας Τσίβικος αναμένεται να ηγηθεί του 102ου Ετήσιου Συνέδριου που για πρώτη φορά στην ιστορία της οργάνωσης θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2024 στην Κύπρο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός και αναμένεται να εκπέμψει μηνύματα στήριξης στον αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου και την επανένωση του νησιού σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Τέλος, μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας ήταν η ίδρυση ταμείου αρωγής για τους πυροπαθείς της Ελλάδας με την επωνυμία Emergency Relief Fund. Πρόκειται για το πρώτο ταμείο που ιδρύθηκε στην Αμερική γι αυτόν τον σκοπό.

«Θαύμα» στην Εκκλησία της Κύπρου… Οι Μητροπολίτες Πάφου και Κιτίου συλλειτούργησαν με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: Ο Γεώργιος μνημόνευσε και τον Κιέβου Επιφάνιο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: