Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα δεχθεί σήμερα τον απεσταλμένο του Αντόνιο Γκουτέρες: Αναζητείται προοπτική για την επανάληψη του διαλόγου για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ομιλεί στους δημοσιογράφους. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Στόχος μας είναι η δημιουργία προοπτικής για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ενόψει και της καθόδου σήμερα τη Δευτέρα, στη Λευκωσία, του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μιροσλάβ Γιέτζια.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος θα γίνει δεκτός το πρωί της Δευτέρας από τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και όπως σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα διαβιβαστεί για άλλη μια φορά η ετοιμότητά μας για έναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα.

«Εμείς επιθυμούμε άρση του αδιεξόδου και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί η προοπτική για επανάληψη του διαλόγου», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε ακόμη ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι ο διορισμός απεσταλμένου για το Κυπριακό θα έχει ψηλή προστιθέμενη αξία στην όλη προσπάθεια και παραπέμπει και στην αναφορά για το θέμα στις τελευταίες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι αναμφίβολα θα υπάρξει συζήτηση και για τα τελευταία περιστατικά στην Πύλα, σημειώνει όμως ότι δεν επιθυμεί η ελληνοκυπριακή πλευρά να υπάρξει αποπροσανατολισμός από τον στόχο που είναι η δημιουργία προοπτικής για επανεκκίνηση του διαλόγου.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Roosevelt κατέπλευσε στη Λάρνακα: Το επισκέφθηκαν η Αμερικανίδα Πρέσβειρα με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: