Ο Πούτιν μοιάζει με τον Μπιν Λάντεν: Και θα έχει το ίδιο τέλος, λέει ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο

FILE PHOTO: Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν [Α]και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Screenshot via YouYube@CNN – EPA/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Ο Πέτρο Ποροσένκο, πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας και μεγάλος ηττημένος στην εκλογική αναμέτρησή του για την προεδρία από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Habertürk, είπε ότι ο θάνατος του Πριγκόζιν, του ηγέτη της Wagner, είναι ακόμη ένα επιχείρημα για να μην πιστεύουμε τον Πούτιν και τις υποσχέσεις του.

Τις δηλώσεις Ποροσένκο – ή άλλως «βασιλιά της σοκολάτας» – δημοσιοποίησε η υπηρεσία Τύπου του κόμματος το οποίο ίδρυσε και συνεχίζει να εκπροσωπεί, της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

Αμέσως, όταν ακυρώθηκε η πορεία του Πριγκόζιν στη Μόσχα, είπα ότι θα του έδινα το πολύ δύο ή τρεις μήνες ζωής. Και δεν είχα καμία αμφιβολία για την τύχη του Πριγκόζιν. Είχε δύο επιλογές: να αντιμετωπίσει τη διεθνή δικαιοσύνη και να πάει στη φυλακή στη Χάγη, ή να σκοτωθεί“, είπε ο Ποροσένκο.

Πέρα από την πολιτική, ο Ποροσένκο είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας. Στην περιουσία του περιλαμβάνεται ο όμιλος «Ρόσεν», η μεγαλύτερη βιομηχανία σοκολάτας στην ανατολική Ευρώπη, που του έχει δώσει το προσωνύμιο «ο βασιλιάς της σοκολάτας». Ελέγχει επίσης τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Μπόγκνταν, το ναυπηγείο Λένινσκα Κούζνια, τον τηλεοπτικό σταθμό 5 канал (Κανάλι 5) καθώς και άλλες επιχειρήσεις

Αυτή είναι μια κατάσταση που δείχνει ότι οι ‘εγγυήσεις’ του Πούτιν δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αυτό προσπαθώ να αποδείξω σε όσους από τους εταίρους μας ασκούν πίεση στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Πούτιν. Παρακαλώ μην εμπιστεύεστε τον Πούτιν”, είπε ο Ποροσένκο.

“Και η δεύτερη θέση: Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι τα χέρια του Πούτιν και τα χέρια του Πριγκόζιν είναι βαμμένα με ουκρανικό αίμα. Θυμάμαι πώς ο Πριγκόζιν ξεκίνησε την επιχείρηση το 2014, όταν 20.000 μαχητές της Wagner εισήλθαν στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, σκότωσαν Ουκρανούς, έκαναν προβοκάτσιες Ήταν ένας πραγματικός ρωσικός στρατός. Και, πιθανότατα, η συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν ήταν σκόπιμη. Είναι ακριβώς στο στυλ του Πούτιν. Απόλυτα σαν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του MH17 το καλοκαίρι του 2014”, είπε ο Ποροσένκο.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον του Πούτιν – στην καλύτερη περίπτωση για αυτόν, θα είναι το Δικαστήριο της Χάγης. Στη χειρότερη περίπτωση, ο Πούτιν θα σκοτωθεί από μια άλλη ομάδα μέσα στο περιβάλλον του. Το επίπεδο της θερμοκρασίας, το επίπεδο των προβλημάτων, το επίπεδο του άγχους γύρω από τον Πούτιν σίγουρα αυξάνεται“, προβλέπει ο Ποροσένκο.

Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω: Ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι συμμετείχε προσωπικά στη χρηματοδότηση του ομίλου Wagneer. Αυτό είναι απόδειξη ότι ο Πούτιν είναι χορηγός της τρομοκρατίας. Υπάρχει διεθνής νομική ευθύνη για τους χορηγούς της τρομοκρατίας στον κόσμο. Και ο Πούτιν είναι ο νούμερο ένα εδώ. Παρεμπιπτόντως, μοιάζει πολύ με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και η αντίδραση του κόσμου θα είναι η ίδια. Και το τέλος του Πούτιν θα είναι το ίδιο“, είπε ο Ποροσένκο.

Mε πληροφορίες από Capital.gr/eurosolidarity.org

Δεν ήταν απλό προαίσθημα: Το τελευταίο βίντεο με τον Πριγκόζιν ακόμη ζωντανό να μιλάει για την «εξόντωσή» του [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: