Ο δεύτερος Αττίλας είναι μια από τις πολλές αποδείξεις ότι η Τουρκία πέραν από επιθετική, είναι ταυτόχρονα μια αναξιόπιστη χώρα, υπογραμμίζει το ΔΗΚΟ

Τα άρματα μάχης του Αττίλα προελαύνουν στη Μεσαορία, χωρίς, δυστυχώς, αντίσταση. Φωτογραφία από το ΔΗΚΟ




Σαραντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής κατά την οποία η Τουρκία, παραβιάζοντας τη συμφωνηθείσα εκεχειρία και περιφρονώντας κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προχώρησε στην κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας, της Μόρφου και της Μεσαορίας.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Σημειώνει και τα εξής:

Το έγκλημα της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου και του λαού μας, συνεχίστηκε με τον εποικισμό και την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους και συνεχίζεται με την κατοχή, τις αλλεπάλληλες προκλητικές, επεκτατικές και επιθετικές της ενέργειες σε συνδυασμό με την απαράδεκτη και επαναλαμβανόμενη απαίτηση της για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και λύση δύο κρατών.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάγκη για ενότητα και συλλογική στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για ενεργότερο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

Αποτελεί χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και ότι όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας θ’ αξιοποιηθούν με στόχο την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας.

Ο δεύτερος Αττίλας είναι μια από τις πολλές αποδείξεις ότι η Τουρκία πέραν από επιθετική, είναι ταυτόχρονα μια αναξιόπιστη χώρα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, η νομιμότητα, το δίκαιο και η ιστορική αλήθεια, πρέπει να υπερνικούν την τουρκική προπαγάνδα και όχι αντίστροφα.

14 Αυγούστου του 1996: Η στυγνή δολοφονία του λεβέντη Σολωμού Σολωμού από τα τσιράκια του τουρκικού Αττίλα… Η στιγμή που σημάδεψε για πάντα την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: