Ο Μπράνσον μετά από 18 χρόνια έστειλε τους πρώτους τουρίστες στο διάστημα: Ολυμπιονίκης ο πρώτος επιβάτης, είχε πληρώσει μισό εκατ. το 2005, σημερινά $32,5 εκατ. [video]

FILE PHOTO A framegrab from a video made available by Virgin Galatic shows SpaceShip Two Unity 22 in space during their flight after take off from Spaceport America, in Truth or Consequenses, New Mexico, USA, EPA/VIRGIN GALACTIC / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η εταιρεία του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, Virgin Galactic, έστειλε επιτέλους σήμερα τον πρώτο της επιβάτη που πληρώνει στο διάστημα, φέρνοντας τέλος σε μια αναμονή σχεδόν δύο δεκαετιών.

Η αποστολή «Galactic 02» έστειλε ένα εξαμελές πλήρωμα σε τροχιά -συμπεριλαμβανομένων τριών τουριστών- στο διαστημικό αεροπλάνο VSS Unity που εκτοξεύθηκε από το Νέο Μεξικό.

Οι τουρίστες είναι ο συνταξιούχος Βρετανός Ολυμπιονίκης Jon Goodwin, 80 ετών, ο οποίος πλήρωσε 250.000 δολάρια για το εισιτήριό του για το διάστημα το 2005.

Με σημερινά λεφτά όμως του κόστισε πολύ περισσότερο. Αν λοιπόν είχε επενδύσει το ποσό για παράδειγμα στην Αpple το 2005 θα είχε κερδίσει 32,5 εκατομμύρια

Υπάρχει επίσης το δίδυμο μητέρας και κόρης των Antiguan Keisha Schahaff, 46 ετών και Anastasia Mayers, 18, που κέρδισαν δωρεάν εισιτήρια για το ταξίδι.

Μαζί με τα τρία μέλη του πληρώματος το διαστημικό αεροπλάνο θα φτάσει πάνω από 50 μίλια (80,5 χλμ.) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η αποστολ’ήμεταδόθηκε live από τον ιστότοπο της εταιρείας και στο κανάλι του στο YouTube.

«Το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών έφτασε», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της. «Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωντανή ροή θα ξεκινήσει λίγο πριν την εκτόξευση του διαστημόπλοιου».

Η σημερινή ιστορική αποστολή Galactic 02 είχε έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών υπαλλήλων της Virgin Galactic – του διοικητή Frederick Sturckow, της πιλότου Kelly Latimer και της εκπαιδεύτριας αστροναυτών Beth Moses.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Αρχαίο κρανίο άγνωστου ανθρωποειδούς γένους, χωρίς πηγούνι, βρέθηκε στην Κίνα: Διαπανεπιστημιακή έρευνα για να εντοπιστεί η προέλευσή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: