Αρχαίο κρανίο άγνωστου ανθρωποειδούς γένους, χωρίς πηγούνι, βρέθηκε στην Κίνα: Διαπανεπιστημιακή έρευνα για να εντοπιστεί η προέλευσή του

Taken at the David H. Koch Hall of Human Origins at the Smithsonian Natural History Museum. Image via https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Subalyuk_2.Homo_neanderthalensis_child.jpg




Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ένα αρχαίο ανθρώπινο απολίθωμα στην Κίνα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο γνωστό ανθρώπινο είδος που βρέθηκε πριν.

Δεν μοιάζει ούτε με τη γενεαλογία που χωρίστηκε για να σχηματίσει τους Νεάντερταλ , ούτε με τους Ντενισόβαν, ούτε με εμάς, υποδηλώνοντας ότι η τρέχουσα εκδοχή του ανθρώπινου γενεαλογικού δέντρου χρειάζεται άλλο κλάδο.

Τα οστά της γνάθου, του κρανίου και των ποδιών που ανήκουν σε αυτήν την ανθρώπινη κατηγορία και έχουν ταξινομηθεί, με την ένδειξη HLD 6, ανακαλύφθηκαν στο Hualongdong, στην ανατολική Κίνα, το 2019. Τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS) αγωνίστηκαν να ταιριάξουν τα λείψανα με μια γνωστή γενεαλογία.

Πηγή Google maps

Το πρόσωπο του ανθρωποειδούς έχει παρόμοια δομή με αυτό της σύγχρονης ανθρώπινης γενεαλογίας, που χωρίστηκε από τον Homo erectus πριν από 750.000 χρόνια. Αλλά η έλλειψη πηγουνιού του ατόμου μοιάζει περισσότερο με αυτή ενός Denisovan – ένα εξαφανισμένο είδος αρχαίου ανθρωποειδούς στην Ασία που χωρίστηκε από τους Νεάντερταλ πριν από περισσότερα από 400.000 χρόνια.

Δουλεύοντας μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Xi’an Jiaotong της Κίνας, το Πανεπιστήμιο της Υόρκης του Ηνωμένου Βασιλείου και το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο για την Ανθρώπινη Εξέλιξη της Ισπανίας, οι ερευνητές στο CAS πιστεύουν ότι έχουν αποκαλύψει μια εντελώς νέα γενεαλογία – ένα υβρίδιο μεταξύ του κλάδου που μας έδωσε τους σύγχρονους ανθρώπους και κλάδος που μας έδωσε άλλους αρχαίους ανθρωπίνους στην περιοχή, όπως οι Ντενίσοβαν.

Ιστορικά, πολλά απολιθώματα ανθρωπίνων από το Πλειστόκαινο που έχουν βρεθεί στην Κίνα δεν έχουν χωρέσει εύκολα σε καμία γενεαλογία. Ως αποτέλεσμα, τέτοια κατάλοιπα συχνά εξηγούνται ως ενδιάμεσες παραλλαγές σε μια ευθεία πορεία προς τη σύγχρονη ανθρωπότητα. ως ένα αρχαϊκό παράδειγμα ενός Homo sapien , για παράδειγμα, ή μια προηγμένη μορφή του Homo erectus.

Αλλά αυτή η μάλλον γραμμική, απλοϊκή ερμηνεία είναι αμφιλεγόμενη και δεν είναι ευρέως αποδεκτή. Ενώ ο Homo erectus παρέμεινε στην Ινδονησία μέχρι πριν από περίπου 100.000 χρόνια , τα λείψανα που βρέθηκαν πρόσφατα στην Ανατολική Κίνα έχουν μεγαλύτερη ομοιότητα με άλλες, πιο σύγχρονες γενεαλογίες των ανθρωπίνων.

Προηγουμένως, μελέτες γονιδιώματος σε λείψανα του Νεάντερταλ στην Ευρώπη και τη δυτική Ασία είχαν βρει στοιχεία για μια τέταρτη γενεαλογία ανθρωπίνων που ζουν στο Μέσο έως το Ύστερο Πλειστόκαινο.

Αλλά αυτή η ομάδα που λείπει δεν έχει εντοπιστεί ποτέ επίσημα στο αρχείο απολιθωμάτων.

Ίσως τα πρόσφατα υπολείμματα ανθρωπίνων που βρέθηκαν στην Κίνα να είναι ένα κομμάτι του παζλ που λείπει.

Το απολιθωμένο σαγόνι και το κρανίο ανήκουν σε ένα παιδί 12 ή 13 ετών και ενώ το πρόσωπό του έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με σύγχρονα ανθρώπινα, τα άκρα, το κάλυμμα του κρανίου και το σαγόνι «φαίνεται να αντανακλούν πιο πρωτόγονα χαρακτηριστικά», οι συγγραφείς της ανάλυσης. γράφω .

Τα αποτελέσματά τους περιπλέκουν την πορεία προς τους σύγχρονους ανθρώπους. Το μωσαϊκό των φυσικών χαρακτηριστικών που βρέθηκε σε αυτή την αρχαία ανθρωπίνη υποστηρίζει τη συνύπαρξη τριών γενεαλογιών στην Ασία – τη γενεαλογία του H. erectus , τη γενεαλογία των Denisovan και αυτή την άλλη γενεαλογία που είναι «φυλογενετικά κοντά» σε εμάς.

Ο Homo sapiens εμφανίστηκε μόνο στην Κίνα πριν από περίπου 120.000 χρόνια , αλλά φαίνεται ότι κάποια από τα «μοντέρνα» χαρακτηριστικά μας υπήρχαν εδώ πολύ πριν από αυτό. Ίσως ο τελευταίος κοινός πρόγονος του H. sapiens και των Νεάντερταλ εμφανίστηκε στη νοτιοδυτική Ασία και αργότερα εξαπλώθηκε σε όλες τις ηπείρους.

Αυτή η θεωρία θα πρέπει τώρα να επιβεβαιωθεί με περισσότερη αρχαιολογική έρευνα.

Πηγή Science Alert

Από τους Αιγύπτιους ως τον Ιπποκράτη και από την Ινδία ως τους Αζτέκους χρησιμοποιούσαν τον χαλκό ως φάρμακο: Μόλις τώρα καταλαβαίνουμε γιατί [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: