Νέο σενάριο: Γαλλική γκάφα προκάλεσε το χάος στα αεροδρόμια όλης της Ευρώπης

Canceled flights are displayed on a departures’ board at Heathrow Airport in London, Britain, 28 August 2023. EPA/NEIL HALL




Ένα λανθασμένα κατατεθέν σχέδιο πτήσης από γαλλική αεροπορική εταιρεία ίσως είναι η αιτία – η τουλάχιστον δεν μπορεί να αποκλειστεί προς το παρόν – για την κατάρρευση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με όσα λέει η Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως μεταδίδουν οι Times του Λονδίνου, οι εικασίες ότι ένα σφάλμα κατά τη μετατροπή σχεδίου πτήσης θα μπορούσε να είναι αυτό που «χτύπησε» το σύστημα στα κεντρικά γραφεία του Nats, του βρετανικού ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, εντείνονται.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι διενεργείται έρευνα, υπό την επίβλεψη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για την χθεσινή κατάρρευση, η οποία προκάλεσε την ακύρωση του ενός τρίτου όλων των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα.

Η έκθεση θα υποβληθεί στον Mark Harper, τον γραμματέα μεταφορών. Πηγή είπε ότι το πόρισμα αναμένεται «σε ημέρες, όχι εβδομάδες», αλλά πρέπει να είναι ολοκληρωμένο.

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δεν απέκλεισε το θέμα να προκλήθηκε από γαλλική αεροπορική εταιρεία

Ο ίδιος είπε στους Times: «Δεν πρόκειται να το προκαταλάβω. Έχω διαβάσει, προφανώς, διάφορες εικασίες, αλλά δεν πρόκειται να προκαταλάβω τη δουλειά που πρέπει να γίνει». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για «τεχνικό ζήτημα, όχι για περιστατικό κυβερνοασφάλειας».

  • Για κάθε αεροπλάνο κατατίθεται ένα σχέδιο πτήσης. Αυτά αποστέλλονται στην τυπική μορφή που ορίζει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια μετατρέπονται αναλόγως από κάθε υπηρεσία ελέγχου αναέριας κυκλοφορίας, στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, την Nats.

Το σενάριο εν προκειμένω είναι εάν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Ερωτηθείς εάν οι Βρετανοί αξιωματούχοι θα μιλούσαν με Γάλλους ομολόγους τους, ο εκπρόσωπος του Σουνάκ αρκέστηκε να πει ότι λογικά μιλάνε τακτικά με άλλες χώρες αλλά δεν γνωρίζει συγκεκριμένες συνομιλίες με Γάλλους ομολόγους

Με πληροφορίες από The Times

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από το γιγαντιαίο βρετανικό μπλακ άουτ: Θα πάρει μέρες η αποκατάσταση της κυκλοφορίας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: