Νέα πυρκαγιά μαίνεται στη νήσο Μάουι στη Χαβάη: Εντολή εκκένωσης περιοχών από τις τοπικές αρχές

FILE PHOΤO: A handout photo made available by the State of Hawaii, Department of Defense, Public Affairs Office shows Search and Rescue Soldiers and Airmen attached to Hawaii National Guard CERF-P unit assisted Maui County and State officials in the wildfire search and recovery efforts in Lahaina on Maui, Hawaii, on 10 August 2023 (issued 11 August 2023). EPA/MASTER SGT ANDREW JACKSON




Η υπηρεσία διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη Χαβάη έδωσε εντολή εκκένωσης περιοχών στο βορειοδυτικό άκρο της νήσου Μάουι, καθώς δασική πυρκαγιά απειλεί σπίτια.

Η εντολή εκκένωσης αφορά την περιοχή Καάναπαλι που βρίσκεται βόρεια της Λαχάινα, η οποία πριν από δυόμιση εβδομάδες βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή πύρινο εφιάλτη.

«Απομακρύνετε την οικογένεια και τα κατοικίδιά σας αμέσως, μην χρονοτριβείτε. Να είστε έτοιμοι για συνθήκες που μπορούν να καταστήσουν δύσκολη την οδήγηση και αναζητήστε προσωπικό ασφαλείας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν σε ανάρτησή του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρχές της Χαβάης επικρίθηκαν έντονα για τους χειρισμούς τους στην πολύνεκρη πυρκαγιά που έκανε στάχτη την τουριστική πόλη Λαχάινα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους. Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Σειρήνες για ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο: Τα αντιαεροπορικά κατέρριψαν πυραύλους που κατευθύνονταν προς την ουκρανική πρωτεύουσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: