Mundobasket 2023: Τρίτη μέρα αγωνιστικής δράσης, το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

Bazoumana Kone (C) of Ivory Coast goes for a basket against Willy Hernangomez (R) and Victor Claver (L) of Spain during the FIBA Basketball World Cup 2023 group stage match between Spain and Ivory Coast in Jakarta, Indonesia, 26 August 2023. EPA/BAGUS INDAHONO




Το Mundobasket 2023 διανύει την τρίτη μέρα αγωνιστικής δράσης, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στις 11.00, ανάμεσα στη Ιταλία και στην Δομινικανή Δημοκρατία, στην Μανίλα, στις Φιλιππίνες (Group A).

Οι Ιταλοί αντιμετώπισαν την Παρασκευή 25/08 την Ανγκόλα και νίκησαν με σχετική ευκολία, παρά το αρχικό τους άγχος, με 67-81, όπως έκαναν και οι Δομινικανοί με τις Φιλιππίνες, χωρίς την ίδια άνεση όμως (87-81).

Ωστόσο, στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Δομινικανή Δημοκρατία και την οικοδέσποινα χώρα, σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης θεατών, σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα που έχουν διοργανωθεί. Για την. Ακρίβεια, οι θεατές άγγιξαν τον αριθμό των 35.115!

Στην ΕΡΤ1, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το παιχνίδι ανάμεσα στην Αυστραλία και στην Γερμανία, στις 11.30 (Group E). Οι Αυστραλοί πέρασαν νικηφόρα από τους Φινλανδούς (72-98) και οι Γερμανοί από την Ιαπωνία (81-63), η οποία είναι και μία εκ των τριών χωρών που φιλοξενούν το τουρνουά.

Ωστόσο, οι Γερμανοί είδαν τον Φραντζ Βάγκνερ να γυρνάει τον αστράγαλό του, χωρίς να είναι κάτι σημαντικό στο τέλος της ημέρας, με τον Γκόρντον Χέρμπερτ και το υπόλοιπο επιτελείο της ομάδας να αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Στις 11.45, το Μαυροβούνιο και η Αίγυπτος θα αναμετρηθούν στην Μανίλα, στον τέταρτο όμιλο, και ο Λίβανος θα αντιμετωπίσει τον Καναδά στις 12.45 (Group H).

Η ομάδα του Ζόρντι Φερνάντεθ πέρασε με… 30άρα από την Γαλλία, κάνοντας επίδειξη ισχύος, μπαίνοντας ψηλά στην λίστα των φαβορί για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

Οι Φιλιππίνες θα “μονομαχήσουν” με την Ανγκόλα στις 15.00 (Group A) και η Ιαπωνία θα “φιλοξενήσει” την Φινλανδία 10 λεπτά αργότερα (Group E).

Στις 15.30, συντονιστείτε στην ΕΡΤ1 για να παρακολουθήσετε την Λιθουανία και το Μεξικό να “σταυρώνουν” τα ξίφη τους (Group D). Την πρώτη αγωνιστική ημέρα του Mundobasket 2023, οι Λιθουανοί επικράτησαν της Αιγύπτου με 67-93, ενώ το Μεξικό ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο (71-91).

Την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, θα δώσουν Γαλλία και Λετονία. Το σύνολο του Βενσάν Κολέ θα προσπαθήσει να “εξιλεωθεί” μετά την ήττα από τον Καναδά, υπερασπίζοντας την θέση του στην λίστα των φαβορί για την προσθήκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο παλμαρέ τους. Η Λετονία, αν και χωρίς τον σταρ της, Κρίσταπς Πορζίνγκις, λόγω τραυματισμού στο πόδι του, κατάφερε να επικρατήσει του Λίβανο, με τελικό σκορ 109-70.

Το πρόγραμμα της ημέρας

Γκρουπ Α

Ιταλία-Δομινικανή Δημοκρατία (11.00, Novasports 4)
Φιλιππίνες-Ανγκόλα (15.00, Novasports 4)

Γκρουπ D

Μαυροβούνιο-Αίγυπτος (11.45, Novasports 5)

Λιθουανία-Μεξικό (15.30, Novasports 6, ΕΡΤ1)

Γκρουπ Ε

Αυστραλία-Γερμανία (11.30, Novasports Start, ΕΡΤ1)

Ιαπωνία-Φινλανδία (15.10, Novasports 5)

Γκρουπ H

Λίβανος-Καναδάς (12.45, Novasports 6)

Γαλλία-Λετονία (16.30, Novasports Start)

Πηγή: ertsports

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: «Χρυσός» στον μαραθώνιο ο Βίκτορ Κίπλανγκατ από την Ουγκάντα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: