Μαίνεται η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο: Σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό [video]

FILE PHOTO: Πυροσβέστης επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου.

Υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες, τις οποίες δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

  •  Από νωρίς το πρωί 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος το έργο των επίγειων δυνάμεων κάνοντας ρίψεις νερού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου και στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ κινητοποιήθηκαν και μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

  Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άμεσα πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζιά στην περιοχή Κορρησία Κέας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 22.20 το βράδυ και τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Κέας.

Στο σημείο επιχειρούν από το πρωί εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ στο έδαφος επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, εκ των οποίων οι 30 πυροσβέστες είναι Ρουμάνοι με 4 οχήματα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Τη νύχτα, μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές, ενώ η κινητοποίηση ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κινήθηκε προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπήρξαν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστών έγινε ακόμη δυσκολότερο καθώς φυσούσε νοτιάς.

Με πληροφορίες από skai.gr

 

Άστατος ο καιρός σήμερα Κυριακή: Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια * Γρήγορη βελτίωση μέχρι το μεσημέρι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: