Με ανατροπή στα ημιτελικά η Εθνική πόλο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Παλικαρίσια νίκη με 13-8 επί της Κροατίας

Οι 15 διεθνείς πολίστες που μετέχουν στην αποστολή είναι οι: Κωνσταντίνος Ζαχόπουλος, Ιωσήφ Κόκκινος, Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Μαυριόπουλος, Νίκος Γιαννάτος, Κωνσταντίνος Μπέλεσης, Παναγιώτης Μαραγκουδάκης, Γιώργος Μητράκης, Ορέστης Νίκος Ζερβουδάκης, Δημήτρης Κρατημένος, Χρήστος Σιαμάς, Βασίλης Χωματάς, Κωνσταντίνος Καπράγκος, Σπιθολέων Καρατζάς, Χρήστος Ιωάννης Λασκαρίδης. Φωτογραφία, Γραφείο Τύπου ΚΟΕ




Στους «4» της Ευρώπης προκρίθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης Κ17, αφού επικράτησε με 13-8 της Κροατίας, στον μεταξύ τους προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων.

Με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μισό του αγώνα και με μια παλικαρίσια νίκη, η εθνική μπήκε στο μονοπάτι των μεταλλίων για να διεκδικήσει μια ακόμα μεγάλη διάκριση για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει και με 6-3 λίγο πριν από το ημίχρονο, η ομάδα του Μαχαίρα έδειξε υπομονή και απίστευτη ενέργεια στην άμυνα, κάνοντας τρομερό σερί 5-0 για το 11-6 (7:08 πριν από την λήξη) με τέσσερα συνολικά γκολ του Σπύρου Λυκούδη και τρία ακόμη από τον Χρήστο Λασκαρίδη και έφτασε στο τελικό υπέρ της 13-8.

Η εθνική θα αντιμετωπίσει, πλέον, αύριο Κυριακή (13/8) στον ημιτελικό τον νικητή του προημιτελικού Ισπανία – Ιταλία που γίνεται αργότερα σήμερα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 13-8

Οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 5-0, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 4, Κόκκινος 2, Καρατζάς, Καπράγκος, Λασκαρίδης 3, Ζερβουδάκης 2, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς 1, Μπέλεσης 1, Γιαννάτος, Μαυριόπουλος.

Οι σκόρερ της Κροατίας: Ράτσι 2, Σίνοβτσιτς 1, Πρέτζι 1, Τζέρκοβιτς 3, Ντόνκιτς 1.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: