Μαζεύουν νύχτα άρον – άρον τις ξαπλώστρες: Και… διώροφες ξύλινες κατασκευές εντοπίστηκαν στη Νάξο

Φωτογραφία από το facebook @Soulis Georgas




Nέες καταγγελίες για καταχρηστικές κατασκευές σε νησιωτικές παραλίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα φωτογραφίες που τράβηξε το μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», Βαγγέλης Οικονομίδης, στην παραλία “Πλάκα” του νησιού δεν είχε μείνει ούτε κόκκος άμμου ελεύθερος.

Δεν πρόκειται για απλές ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά για μεγάλων διαστάσεων ξύλινες κατασκευές που έχουν καταλάβει όλον τον χώρο, χωρίς να αφήνουν σπιθαμή ελεύθερης παραλίας μεταξύ τους. Και όλα αυτά σε μία παραλία Natura με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, που θα έπρεπε να προστατεύεται, σημειώνει η ΕΡΤ.

Το “Κίνημα” καταγγέλλει ότι  επιχειρηματίες εστίασης και ξενοδόχοι, αλλά και ιδιοκτήτες κατοικιών κι οικοπέδων, παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις ακτές και την κοινή χρήση τους και ότι καταστρέφουν κατά παράβαση του νόμου το φυσικό περιβάλλον που στην περίπτωση της Νάξου περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά προστατευόμενους οικοτόπους του ευρωπαϊκού δικτύου Natura2000, όπως αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους.

Πάντως, μετά από τις καταγγελίες και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων, χθες βράδυ, πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να μαζέψουν ξαπλώστρες από κάποιες δημοφιλείς παραλίες της Νάξου, όπως η συγκεκριμένη.

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπαιγμό και καταγγέλλουν ότι νέες ομπρέλες και ξαπλώστρες τοποθετήθηκαν σήμερα πάνω στις αμμοθίνες της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Facebook, μέλος της κίνησης “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”

Mε πληροφορίες από ΕΡΤnews

 

«Παππούς», dealer ναρκωτικών, 71 ετών συνελήφθη από τη δίωξη στη Δραπετσώνα: Είχε κρυμμένα σπίτι του 4,5 κιλά κοκαΐνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: