Κώτσηρας: Σε πλήρη συντονισμό Αθήνα και Λευκωσία, αποδοκιμάζουμε τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων εναντίον του ΟΗΕ

Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ




Το πρώτο του επίσημο ταξίδι εκτός Ελλάδας με τη νέα του ιδιότητα, πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο κος Κώτσηρας, πραγματοποίησε συναντήσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με την υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου, πρέσβειρα Soha Samir Nashed Gendi και τον Αρμένιο Ύπατο Αρμοστή για θέματα Διασποράς, Zareh Sinanyan, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συνέδριο, καθώς και με εκπροσώπους οργανώσεων Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Κύπρο.

«Όπως τόνισα και στον χαιρετισμό μου στην έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς, η Ελλάδα και η Κύπρος, ως λαοί και ως κράτη, συνδέονται με αιώνιους αδελφικούς δεσμούς, οι οποίοι εκτείνονται και στο επίπεδο της Διασποράς», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Κώτσηρας και επισημαίνει:

«Ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και αποτελεί ανεκτίμητο σύμμαχο των κορυφαίων εθνικών μας προτεραιοτήτων. Είμαστε περήφανοι για τη δυναμική παρουσία του και ευγνώμονες για τον καταλυτικό του ρόλο στη διάδοση των αξιών μας, της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Κοινός εθνικός μας στόχος παραμένει μια δίκαιη, οριστική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία θα αποκαταστήσει τη διεθνή τάξη και νομιμότητα και θα στηρίζεται στην εφαρμογή των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ωστόσο, οι επιθέσεις Τουρκοκυπρίων που έλαβαν χώρα εναντίον των μελών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Πύλα είναι απαράδεκτες ενέργειες που τορπιλίζουν τη διεθνή νομιμότητα. Τις αποδοκιμάζουμε έντονα και απόλυτα. Αθήνα και Λευκωσία βρισκόμαστε σε πλήρη συντονισμό και προβαίνουμε σε όλες τις δέουσες ενέργειες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Κώτσηρα περιλαμβάνεται συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο και αργότερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο, ενώ θα παρευρεθεί στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς, ο Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον οποίο ο κ. Κώτσηρας χαρακτηρίζει μεγάλο φίλο της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στη Λευκωσία ο Αμερικανικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ: Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: