Kάνουν πάρτι…τα ουκρανικά drones κατά κύματα πάνω από Μόσχα και Κριμαία: Τουλάχιστον 13 λένε ότι αντιμετώπισαν οι Ρώσοι [videos]

FILE PHOTO: An official inspects debris at the site of a damaged building in the Moscow-City business center following a reported drone attack in Moscow, Russia, 30 July 2023. EPA/YURI KOCHETKOV




Εικόνα μαζικής επίθεσης drones κατά της πρωτεύουσας της Ρωσίας αλλά και της κατεχόμενης από τις ρωσικές δυνάμεις Κριμαίας δίνει με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παρότι αναφέρει ότι εξουδετέρωσε πλήρως την ουκρανική απειλή.

Ο αριθμός αλλά και η συχνότητα των ουκρανικών επιθέσεων με drones δείχνει σαφή κλιμάκωση των επιχειρούμενων πληγμάτων κατά ρωσικών στόχων από πλευράς Κιέβου.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι κατέρριψε 11 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούσαν προς την πρωτεύουσα Μόσχα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δύο UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) που πετούσαν προς την κατεύθυνση της πόλης της Μόσχας καταστράφηκαν», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στο Telegram.

Ανέφερε επίσης ότι δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στην πόλη της Σεβαστούπολης στις ακτές της Κριμαίας και «άλλα 9 καταπνίγηκαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβησαν στη Μαύρη Θάλασσα».

Το υπουργείο είπε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα σε καμία από τις πληγείσες περιοχές.

Τα πλήγματα έρχονται μια ημέρα αφότου η Ρωσία είπε ότι δύο ουκρανικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα καταρρίφθηκαν και αποτελούν τουλάχιστον την τέταρτη επίθεση κοντά στην πρωτεύουσα μέσα σε μια εβδομάδα.

 

 

Θωρακίζεται η Πολωνία έναντι του συμμάχου του Πούτιν

Η Πολωνία μετακινεί έως 10.000 επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία για να ενισχύσει τη Συνοριακή Φρουρά, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ.

«Περίπου 10.000 στρατιώτες θα πάνε στα σύνορα, από τους οποίους 4.000 θα ενισχύσουν άμεσα τη Συνοριακή Φρουρά και 6.000 θα είναι στην εφεδρεία», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο.

Οι Πολωνοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη συνοριακή τους περιοχή από τότε που εκατοντάδες Ρώσοι μισθοφόροι της Wagner έφτασαν στη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα.

Πολλοί από αυτούς ακολούθησαν τον αρχηγό τους Γεβγκένι Πριγκόζιν στη χώρα αφού εξορίστηκε εκεί μετά την ένοπλη εξέγερση εναντίον των κορυφαίων στρατιωτικών ηγετών της Ρωσίας.

Έκτοτε, ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, έχει δηλώσει πολλές φορές ότι απαγόρευε στους μισθοφόρους να επιτεθούν στην Πολωνία, λέγοντας μάλιστα ότι πρέπει να τον «ευχαριστήσει» η Βαρσοβία που τους εμπόδισε να «γκρεμίζουν» πόλεις όπως η πολωνική πρωτεύουσα….

  • «Μετακινούμε το στρατό πιο κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία για να φοβίσουμε τον επιτιθέμενο ώστε να μην τολμήσει να μας επιτεθεί», δήλωσε ο Μπλάστσακ.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Ματσιέι Βάσικ δήλωσε χθες, Τετάρτη, πως η Πολωνία θα στείλει 2.000 επιπλέον στρατιώτες στα σύνορά της με τη Λευκορωσία.

Ο επικεφαλής της πολωνικής Συνοριακής Φρουράς Τόμας Πράγκα είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως 19.000 άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν φέτος παράνομα τα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία, από 16.000 που ήταν πέρυσι.

Με πληροφορίες από The Guardian/ SkyNews

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: