Κανονικό «τάγμα θανάτου»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από την φονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στιγμιότυπο από το νέο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του STAR. Screenshot via Glomex@STAR




Ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τους νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην εγκληματική πορεία τους προς  τη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε  ως συνέπεια τη δολοφονία του φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, ήρθε σήμερα  στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για πρώτη φορά φαίνονται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που έκανε ταξίδι 1464 χιλιομέτρων από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, να είναι οπλισμένα με ξύλα, καδρόνια και σχετικά πολεμικά εξαρτήματα, λίγο πριν τα επεισόδια που προκάλεσαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Οι χούλιγκαν περπατούν  λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο της ΑΕΚ σχηματίζοντας κανονικό «τάγμα θανάτου».

Όπως φαίνεται από το βίντεο,  που έχει παρθεί από κάμερα ασφαλείας κατοικίας, οι χούλιγκαν  έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Με βήμα ταχύ πορεύονται μέσα από ένα στενό δρόμο, δίπλα από το ρέμα Γιαμπουρλά, το οποίο εκτείνεται παράλληλα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μαυροντυμένοι, με κουκούλες και με καδρόνια στα χέρια διέσχισαν όλη τη διαδρομή από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Περισσού μέχρι το γήπεδο ανενόχλητοι, περιμένοντας το σύνθημα για να επιτεθούν.

Η ώρα ήταν ένα λεπτό μετά τις 11 το βράδυ. Το «τάγμα εφόδου» απείχε μόλις λίγα μέτρα από το στάδιο της Αγιά Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια και με καδρόνια, σιδηρολοστούς, ρόπαλα και αλυσίδες πορεύεται προς τον τόπο της αιματηρής επίθεσης.

Στο βίντεο φαίνονται, πάνω από 100 άνδρες, σαν εκπαιδευμένο «τάγμα εφόδου». Είναι όλοι μαυροντυμένοι. Δύο από αυτούς φορούν κράνος, κάποιοι έχουν ανεβασμένη την κουκούλα  τους ή φορούν τζόκεϊ, έχοντας καλύψει το μισό τους πρόσωπο με χειρουργική μάσκα. Πολλοί, όμως, έχουν εντελώς ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και περπατούν χωρίς θόρυβο για να μην γίνουν αντιληπτοί, μέχρι να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης.

Όπως μεταδίδει το Star, ένα λεπτό αργότερα η κάμερα κατέγραψε στο ίδιο σημείο 7 αστυνομικούς με φακούς στα χέρια και μηχανές να ακολουθούν διακριτικά το «τάγμα εφόδου». Όμως δεν μπόρεσαν να επέμβουν και να αποτρέψουν τη δολοφονία του Μιχάλη.

Επίσης, οι μαυροντυμένοι χούλιγκαν φαίνονται στο βίντεο συγκεντρωμένοι σε οικόπεδο κοντά στο σημείο της συμπλοκής. Παραμονεύουν σιωπηλοί, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί. Τρία λεπτά έμειναν σε αυτό το σημείο πριν δοθεί το σήμα για την φονική επίθεση.




Με πληροφορίες από STAR

Μέχρι ξύλινη τάβλα με καρφιά στο οπλοστάσιο του τάγματος θανάτου της Ντιναμό: Τα ευρήματα στον τόπο της εγκληματικής επιδρομής στη Ν.Φιλαδέλφεια [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: