Ήταν ανάρμοστη και γελοία η αντίδραση μετά την εισβολή των χούλιγκανς; Οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα τα βάλουν με τις ισχυρές οργανώσεις οπαδών των ομάδων…

Στεφάνια έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου για την κηδεία του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή, τον φίλαθλο της ΑΕΚ που βρήκε το θάνατο από τη δολοφονική επίθεση της περασμένης Δευτέρας, παραμονή του ευρωπαϊκού αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, Ελευσίνα, Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Η ανταπόκριση της Κάκης Μπαλή από την Αθήνα στη Γερμανική ιστοσελίδα της DeutscheWelle αναφέρεται στα επεισόδια με τους Κροάτες χούλιγκανς στην Αθήνα και την τραγική κατάληξη με τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Υπογραμμίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές είχαν ειδοποιηθεί ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Dinamo Zagreb -στους οποίους είχε απαγορευτεί η παρουσία στο γήπεδο- ταξίδευαν, διασχίζοντας τα μισά Βαλκάνια, προς την Ελλάδα, ωστόσο κανείς δεν τους σταμάτησε.

Τίτλος: «Η Ελλάδα μετά την εισβολή των χούλιγκανς»

Μάλιστα, οι Κροάτες χούλιγκανς έφτασαν στο στάδιο χρησιμοποιώντας το μετρό και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας ρόπαλα, ενώ η Αστυνομία τους «παρακολουθούσε διακριτικά».

Η ελληνική κοινή γνώμη είναι για άλλη μία φορά εξοργισμένη με την αποτυχία των Αρχών να δράσουν, σχολιάζει το δημοσίευμα, που προσθέτει ότι η κυβέρνηση αναζήτησε αμέσως εξιλαστήρια θύματα και οδήγησε επτά άτομα σε παραίτηση.

Στην πλειοψηφία τους τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), περιλαμβανομένων των φιλοκυβερνητικών, όπως αναφέρει η Κάκη Μπαλή, έκριναν ανάρμοστη την αντίδραση της κυβέρνησης, έως και γελοία.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, την παραίτηση του οποίου ζητά η αντιπολίτευση, διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ωστόσο η ελληνική κοινή γνώμη δεν έχει υψηλές προσδοκίες από τέτοιες έρευνες και εκτιμάται ότι θα υπάρξει συγκάλυψη, σχολιάζεται στη συνέχεια.

Όπως φαίνεται, κανένας πολιτικός δεν έχει πρόθεση να τα βάλει με τις ισχυρές οργανώσεις οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Μόνο ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καθηγητής Εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης, ζήτησε την επιβολή αυστηρότερων ποινών, όπως την άμεση υποβάθμιση των ομάδων, δεδομένου ότι στο ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε, δεν διαφαίνεται καμία τάση προς αυτοκάθαρση.

ΠΗΓΗ: Γερμανική ιστοσελίδα της DeutscheWelle

Ο Αντώνης Αντωνιάδης έξω απ’ τα δόντια για τους χούλιγκαν: «Κοπρίτες της κοινωνίας! Κοπρόσκυλα! Ντροπιάζουν τον Παναθηναϊκό»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: