Εικόνες βίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχουν καμιά θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία: Η κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζει τα επεισόδια στη Χλώρακα

Φωτογραφίες του καναλιού Omega από τα επεισόδια στη Χλώρακα. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του καναλιού




Τα πρωτοφανή για την Κύπρο επεισόδια καταδίκασε η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δια τους εκπροσώπου της, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για εικόνες έξαρσης βίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα και μια ευνομούμενη κοινωνία που δεν έχουν καμιά θέση.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να βρεθούν οι υπαίτιοι, όσοι παρακίνησαν ή παρεισφρήσαν με στόχο να δημιουργήσουν αυτά τα επεισόδια, ούτως ώστε να ερευνηθεί τι ακριβώς έγινε», τόνισε.

Εκείνο που έχει σημασία, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είναι να μπορεί ο πολίτης να νιώθει ασφάλεια σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Είναι κατανοητή η ανησυχία και οι λόγοι που οδήγησαν κάποιους συμπολίτες μας σε τέτοια αγανάκτηση, ειδικά στην κοινότητα της Χλώρακας, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, εξέφρασε την έντονη αντίθεση του με τις όποιες εκδηλώσεις βίας ή ζημιών. Έστω και αν ήταν μεμονωμένες και έγιναν μετά την διάλυση της διαμαρτυρίας, δεν αντιπροσωπεύουν τις προθέσεις των κατοίκων της Χλώρακας που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, είπε.

Ο δήμαρχος της Χλώρακας, επεσήμανε ότι η εικόνα της εμπόλεμης κατάστασης που παρουσιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα και χάριν στην δυναμική παρουσία της Αστυνομίας δεν έγιναν επεισόδια αν και έγιναν πορείες στους δρόμους σε διαφορετικό χρόνο και τόπο από μικρές ομάδες είτε αγανακτισμένων γηγενών είτε νεαρών Σύρων.

Απηύθυνε δε παράκληση προς όλους τους κατοίκους της Χλώρακας να δείξουν ψυχραιμία και υπομονή αφού έχει ήδη δρομολογηθεί η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.

Επεισόδια και συλλήψεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στην Χλώρακα Πάφου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: